Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Juve var inte Juve – Inters seger ger titelhopp

5v

Twitter: @ErikHadzic 

För knappt tio månader sedan spelades det sista Derby d’Italia i fotbollsvärlden som vi tidigare kände den. Det var på randen av en nedstängning i Italien och Juventus demonstrerade klass och uppvisade Paulo Dybala-magi när de vann i Antonio Contes återkomst till Turin.  

Supporterfyrverkerierna utanför Guiseppe Meazza under matchinledningen förkunnade att det är en annorlunda värld idag. Allra mest förvirrat är Juventus över var de hamnat på den här sidan av pandemin.  

ANNONS

Ikväll rådde ingen tvekan. Inter visade att de kommit längre fram i både truppbygge och spelsystem och vann med 2-0 mot Juve. De siffrorna borde varit resultatställningen redan i paus. Efter ett tidigt mål bortdömt för offside mäktade bortalaget knappt med en målchans under resten av matchen.  

Det ger en perplex känsla att se Juventus så här oinspirerat och idélöst i en match mot klubbens största rival. Det här Juventus kunde vinna ligatitlar efter sena Gonzalo Higuaín-mål på Inter. Eller stänga igen munnen på lagets ex-tränare Conte med segrar som den i mars förra året. Vad står Juve år 2021? 

Inte i någon toppstrid i alla fall. Inters seger gör att i nerazzurri är sju poäng före med match i handen. Juventus hängmatch mot Napoli kommer till slut spelas (de möts först i supercupen kommande vecka) och det är verkligen inga tre poäng som bara ska hämtas där.  

Om Milan bortaslår formsvaga Cagliari imorgon är det tio poäng upp till Milanolaget. Juventus parkerar på en femteplats, vilket är illa nog vid det här laget. Men icke-prestationen mot Inter är så stor att den skymmer den tabellmässiga missräkningen.  

ANNONS

Juve kom ingenstans efter Arturo Vidals målnick i den tolfte minuten. Inter rev upp stora hål i Juve och mittfältet blev bortspelat vid flertalet gånger. De mäktade inte med att sätta varken Cristiano Ronaldo eller Álvaro Morata i lagen.

Dejan Kulusevski kom in efter en timme och försökte. Men hans största avtryck var det uppgiva vrålet på svenska som kablades ut till de 650 miljoner som bänkat sig för att se toppfotboll.  

Den lyckades Inter prestera. Detta trots att Lautaro Martínez missade tre bra målchanser. Hans anfallskompis Romelu Lukaku vann “superhjältematchen”, som La Gazzetta dello Sport benämnde duellen mellan honom och Ronaldo, men såg ganska mänsklig ut.  

Det blir mittfältarna i Inter som tilldelas guldstjärnor. Vidal riktade sin puss fel och satte den vid Juvemärket istället för på Giorgio Chiellini under uppvärmningen, men visade större respekt när han sedan gjorde ledningsmålet och valde att inte fira mot sina tidigare lagkamrater.  

Inlägget till målet kom från Nicolò Barella, och den lilla dynamon fortsatte sedan med 2-0-målet i minut 52 efter en utsöktlångboll av Alessandro Bastoni. Juventus hade inget motmedel och matchen var i praktiken stängd redan där.  

ANNONS

Marcelo Brozovic, tillbaka i storslag, stod för den enskilt bästa insatsen på Inters mittfält där han tilläts att diktera spelet och vann många bollar. Juvetränaren Andrea Pirlo har bland flera problem främst innermittfältet att bekymra sig över. Han behöver verkligen en fungerande Arthur där.  

Inter går nu upp på samma poäng som Milan. De har inte varit nära lagets toppkapacitet under säsongen men på något sätt har de fortsatt att vinna. Till slut kom också en betydande seger mot en titelkonkurrent, och att den kommer mot just Juventus ger Inter hopp om ett tronskifte i vår.  

Inter hade en vinst på de 15 senaste mötena mot Turinlaget. Den här omkullvälta barriären bäddar för att nästa hinder blir en mindre lättare uppgift mentalt. Inter har väntat på den här segern länge. Vidden av den kan bli guld värd i slutändan.  

Publicerad 2021-01-17 kl 23:45

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto