Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Zlatan bryter ny mark och fortsätter att förbluffa

5v

Efter ungefär två månaders skadefrånvaro gjorde Zlatan Ibrahimovic comeback i Milans startelva i Serie A. Snålblåsten på Sardinien var med honom direkt när svensken efter några minuters spel tacklades omkull i Cagliaris straffområde. I Zlatans frånvaro har Franck Kessié tagit hand om Milans (många) straffar med den äran.  

Trots att Zlatan själv missat ett antal av dem fanns det ingen tvekan. 39-åringen stegade fram, lurade Alessio Cragno åt fel håll och Milan hade ledningen efter sju minuter. Cagliari hade fyra raka förluster inför kvällens match och började dala djupare mot nedflyttningsstrecket.  

ANNONS

Milan behövde inte förta sig och spelade mest kontrollerat, utan imponera, där Davide Calabria innan halvtidsvilan hade ett skott i stolpens insida. Cagliari med ett tempofattigt anfallsspel hade svårt att hota medan Milan gav hemmalaget stora problem med längre bollar bakom försvarslinjen.  

En sådan av den allt mer imponerande högerbacken Calabria hittade Ibrahimovic strax efter paus. Zlatans vänsteravslut var distinkt och förbi Cragno, men offsideflaggan kom upp. VAR-granskningen kunde dock förkunna att Zlatan stod på rätt sida och gjort sitt tolfte ligamål.  

Tio minuter senare kom han till ett nytt friläge men Cagliari-målvakten parerade avslutet. Zlatan är varken särskilt aktiv eller delaktig i spelet i sin comeback. Han låter energinivån vara lågintensiv, förmodligen med tanke på den långa frånvaron, och koncentrerar sig likt en Cristiano Ronaldo till att vara avgörande i och kring straffområdet.  

Milans skade- och covidproblematik ska tas med i åtanke här. Av sex spelare på mittfält och anfall kan bara Kessié klassas som ordinarie förutom Zlatan. De löser ändå den alltid luriga bortamatchen mot Cagliari, ett möte som för snart ett år sedan också ledde till ett av Zlatans första mål i Milan-återkomsten.  

ANNONS

Han har staplat dem på hög sedan dess. Tolv fullträffar 2020/21 betyder inte bara att han snittar långt över ett mål per match. Han är bara mål bakom Ronaldo i skytteligatoppen – som spelat sex fler matcher än Zlatan.  

Milancentern har gjort elva mål på de sex senaste bortamatcherna och nätat i nio raka matcher från start. Aldrig tidigare har Zlatan uppnått det under ett ligaspel, enligt statistikverktyget Opta. Zlatan bryter ny mark och kommer utmana om skytteligasegern så länge han är skadefri.  

90 minuter i återkomsten är en god indikation på att han skött skadeperioden rätt. 0-2 och ett trepoängsförsprång till Inter betyder att Milan har chansen att titulera sig som vintermästare efter helgens omgång. Det får sparas på superlativen. Det är ändå en hel vår kvar med utrymme att förbluffas på.

Publicerad 2021-01-18 kl 22:48

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto