Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Tiden har hunnit ikapp Milan – men kanske inte Pioli

2d

Twitter: @ErikHadzic 

Det var aldrig någon diskussion i Milanoderbyt igår. Inter gick in som favorit, Inter hade chansen att rycka fyra poäng före Milan – och Inter levererade. Lautaro Martínez ledningsmål i den femte minuten satte tonen för resten av matchen. San Siro skulle bli Lu-La Land. 

Förkortningen är förstås en ordlek med Lautaros och Romelu Lukakus namn. Det var belgaren som serverade argentinaren vid det första målet, och omvänt när Lukaku löpte loss och punkterade matchen i den 66:e minuten.  

ANNONS

Nio minuter tidigare hade Lautaro gjort mål mitt under Milans bästa period i matchen. Bland annat testade Zlatan Ibrahimovic Inter-kaptenen Samir Handanovics inte längre jättesnabba reflexer. Men snabb var målvakten på Zlatans två nickavslut, och avgörande för att Inter skulle ta en seger typiskt för ett lag i serieledning.  

Milans form under 2021 är däremot oroväckande. Mellan mitten av mars fram till nyår förra året förlorade Milan inte en enda match i Serie A. Efter årskiftet har det redan blivit fyra förluster, plus det svidande kvartsfinalnederlaget i cupen mot Inter, även känt som rond ett i duellen mellan Ibrahimovic och Lukaku.  

Om Zlatan straffade ut sig själv ur den första ronden så vann Lukaku den andra på knockout. Svensken kunde inte avsluta den här matchen heller utan byttes ut efter en krampkänning med kvarten kvar.  

Att Milan som lag krampat under året har en hel del med skador att göra också. Förra veckan var den första som Milan hade alla spelare tillgängliga under säsongen. Sedan fick de se mittfältaren Ismaël Bennacer åka på en ny muskelskada i 2-2-matchen mot Röda Stjärnan i torsdags.  

ANNONS

Och så har det pågått den senaste tiden med skador och sjukdomar. Det har lett till att Ibrahimovic spelat fyra 90 minuters-matcher på en månad och tränaren Stefano Pioli lät anfallaren vila på bänken hela matchen mot Röda Stjärnan.  

Mest avgörande har Hakan Çalhanoğlus tre matcher långa covid-frånvaro under slutet av januari varit. Väl tillbaka mot Crotone levererade turken två assist i sitt inhopp, men har sedan dess inte varit sig lik när han spelat från start. Milan behöver Çalhanoğlus skott- och passningsfot för att överhuvudtaget hänga med i vårens guldjakt. 

Formsvackan på flera spelare leder ofrånkomligen till nästa fråga: Håller Stefano Pioli på att tappa en till säsong? Mycket i tränarens historik från andra storklubbar talar för svaret ja, men så behöver det inte bli den här gången.  

Milan har knappast samma bredd som Inter i truppen och ska därtill strida på två fronter när rivalerna kan lägga allt fokus på Serie A. Pioli har dock lagt ett stabilt och fungerande grundspel som inte ska behöva krackelera när spelarna hittar mer kontinuitet. Så vida han inte tappar spelargruppen – vilket inte verkar vara någon risk – bör tränaren kunna vända på den negativa trenden.

ANNONS

För Inter var derbyt en maktdemonstration. Utöver försprånget mot Milan som segern gav så är i nerazzuri ytterligare nio poäng före Roma på tredje plats. Juventus kan som bäst ligga inom fem poängs avstånd om de vinner sina två hängmatcher. Antonio Conte kommer fortsätta hålla låten Pazza Inter på “mute” och hoppas på fortsatt briljans snarare än galenskaper. 

Publicerad 2021-02-22 kl 09:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto