Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

LISTA: Sommarens 15 bästa värvningar och fem floppvarningar

2v

Twitter: @ErikHadzic 

15. Elseid Hysaj, Napoli →Lazio, free agent 

Högerbacken lämnar Neapel efter sex år för att ännu en gång återförenas med Maurizio Sarri, albanens tränare i både Napoli och Empoli. Eftersom Manuel Lazzari och Adam Marusic redan finns på högersidan får Hysaj i första hand rikta in sig på den andra kanten, som ersättaren till kultspelaren Senad Lulic.  

Hysaj spelade en hel del till vänster mot slutet av Napoli-tiden, men framförallt vet Sarri exakt vad han får offensivt och defensivt av 27-åringen, som varit på den här nivån väldigt länge nu. 

ANNONS

14. Junior Messias, Crotone →Milan, lån + 2,6 miljoner euro 

Ungefär samtidigt som Brahim Díaz skrevs in i Manchester Citys U18 lämnade Junior Messias sitt peruanska amatörlag i Turin för att spela i Serie D-laget Casale. Sex år senare ska brassen konkurrera med den 22-årige Díaz om nummer tio-rollen i Milan, dit 30-årige Junior Messias anlänt efter ett sent lån. 

Anfallaren Simy gjorde 20 mål för Crotone förra säsongen men överglänstes av kreatören Messias i dennes debutsäsong i Serie A, och ett spel som inte borde vara hemmahörande i ett nedflyttat lag. Junior Messias har en säsong på sig att skriva vidare sin remarkabla historia. Mycket talar för att han kommer övertyga att Milan.  

ANNONS

13. Josip Brekalo, Wolfsburg →Torino, lån 

23-årig kroat som för en säsong byter Champions League-spel mot Italiens mest underpresterande lag. Brekalo har redan gjort 27 landskamper och fick speltid i tre av fyra EM-matcher, och ansluter nu till landsmannen Ivan Jurics nya Torino-bygge. 

Med sin fart och direkthet bör Brekalo passa bra bakom Andrea Belotti i Jurics högintensiva 3-4-2-1-system. Så länge inte Brekalo drabbas av den dåliga luft som präglat Torino de senaste två åren borde lånet bli en omedelbar succé. 

12. Matías Viña, Palmeiras →Roma, 10+3 miljoner 

Leonardo Spinazzola slet av hälsenan under EM-slutspelet och Riccardo Calafiori är alltjämt ett osäkert kort på denna nivå. Vänsterbackslösningen på kort sikt blir därför den uruguayanske landslagsmannen Viña. Redan fyra matcher in sitt Roma-äventyr ser Viña ut att tillföra laget en hel del, och kunna ta upp kampen med Spinazzola när denna är återställd. 

ANNONS

11. Olivier Giroud, Chelsea →Milan, 1+1 miljon  

Chelseas lyxanfallare flyttar till Milano för att ta en likande roll bakom det rödsvarta smycket Zlatan Ibrahimovic. Tränaren Stefano Pioli verkar inte sugen på att använda båda anfallarna från start, men med svenskens skadeproblem i åtanke kan Giroud räkna med en mycket speltid.  

Fransmannens skeptiker har varit många under karriären, men Giroud har tystat några ytterligare efter hans två mål i hemmadebuten för Milan. Han kommer att vara Milans målgarantin Milan saknade förra säsongen när Zlatan inte kom till spel. 

Giroud, Díaz och Hernández.

10. Lucas Torreira, Arsenal →Fiorentina, lån+1,5 miljoner  

25-åringen anpassade sig inte fullt ut till tempot i Premier League och hade en mindre lyckad lånesejour i Atlético Madrid förra säsongen. Nu är uruguayanen tillbaka i Serie A för få ihop spelet i ett dysfunktionellt Fiorentina. De finns spelare som misslyckats med den uppgiften före honom i Florens. Men lyckas Torreira hitta formen håller den ettrige mittfältaren högsta Serie A-klass.  

ANNONS

9. Juan Musso, Udinese →Atalanta, 20 miljoner 

Atalanta lånade Pierluigi Gollini till Tottenham och fann en potentiellt ännu bättre målvakt i Musso, som växt för varje säsong i Serie A och hittat en plats i det argentinska landslaget. Gollinis starka 2019/20 avslutades med en knäskada och 26-åringen hittade inte tillbaka till formen den gångna säsongen. Nu är Musso värvad för att åtgärda akilleshälen som Atalanta haft ända sedan de blev en toppklubb i Serie A.  

8. Felipe Anderson, West Ham →Lazio, 3 miljoner 

Lazio sålde brassen till östra London för 38 miljoner euro – och tog honom tillbaka för en bråkdel av summan tre år senare. Felipe Anderson maximerade aldrig sin potential i West Ham och spelade sedan knappt under utlåningen till FC Porto.  

ANNONS

I Rom finns dock tryggheten, och den offensive mittfältaren har sopat undan spåren från Porto med ett mål och en assist i Lazios två inledande matcher. 28-åringen är ett utmärkt alternativ längst fram till höger i Sarris 4-3-3 och besitter extremt höga höjder i sitt spel fortfarande.  

7. Merih Demiral, Juventus →Atalanta, lån+2,5 miljoner 

Cristian Romero följde med Gollini till Spurs och Atalanta valde att återigen samarbeta med Juventus. I Demiral kunde de knappast fått en bättre ersättare till Romero. Skador och hård konkurrens gjorde att Juventustiden inte fick något riktigt lyft, men i Atalanta finns alla förutsättningar för den turkiske mittbacken att bli en av seriens bästa på sin position. Den aggressive och duellstarke Demiral har liknande egenskaper som Romero, vilket också talar för en ny mittbackssuccé i Atalanta.  

ANNONS

6. Dennis Praet, Leicester →Torino, lån+1 miljon 

27-åringen gjorde en okej första säsong i Premier League 19/20 efter flytten från Sampdoria, innan en skada förstörde våren i Leicester. På transferfönstrets sista dag hamnade den belgiske EM-spelaren plötsligt i Torino – vilket il granata bara kan tacka för. Praet bildar ett spelskickligt innermittfältspar med Rolando Mandragora, men kan också spela högre upp i planen. Klassvärvning.  

5. Nicolás González, Stuttgart →Fiorentina, 23 miljoner  

23-åring som var i Tyskland under tre säsonger men bara kunde spela drygt halva 2020/21. Det räckte för att González skulle ta en startplats i det argentinska landslag som vann Copa América i somras, och skriva ett femårskontrakt med Fiorentina. 

ANNONS

Där ska han ersätta ingen mindre än Franck Ribéry till vänster offensivt. González har redan gjort två mål i liga och cup för La Viola, som fått behålla anfallsjuvelen Dusan Vlahovic. Alla förutsättningar finns för att han och González ska forma ett fruktat anfallssamarbete i Serie A.  

4. Mike Maignan, Lille →Milan, 13+2 miljoner  

Hur ersätter man Serie A:s bästa målvakt och någon som med sitt avsked lämnat ett öppet sår i klubben? Milan blickade åt den Ligue 1-vinnaren Lille och hittade en fransk landslagsmålvakt för ett fyndpris.  

För dessa pengar är det svårt att hitta en bättre målvakt. 26-åringen kommer inte vara bättre än Donnarumma från start, men har mer rutin och kommer utvecklas ytterligare i en bättre liga än den franska. Milan slipper för den delen också alla diskussioner och spekulationer som en Mino Raiola-klient kan medföra, och ser framtiden med Maignan i målet.  

ANNONS

3. Moise Kean, Everton →Juventus, 7+28 miljoner.  

Ett skyttekung ska ersättas i Juventus, och Turinklubben vänder sig mot anfallaren de släppte till England för två sedan. Kean är bara 21 år men en långt mer färdig spelare än när han lämnade Serie A. 17 mål på 41 matcher som utlånad till PSG förra säsongen signalerar om en framfart i Parisklubben som gått den stora massan förbi. Fortsätter anfallaren så även i Juventus kan han räkna med en startplats ganska så snart.  

2. Manuel Locatelli, Sassuolo →Juventus, lån+35 miljoner 

Efter EM-succén är förväntningen att 23-åringen ska frälsa Juventus svagaste lagdel de senaste åren. Locatelli erbjuder innermittfältet mer dynamik och fysik, men kan också komma att spela i en mer framskjuten position om tränaren Max Allegri väljer två anfallare i uppställningen.  

ANNONS

Oavsett var på planen Locatelli spelas är tanken att han ska stå för passningarna upp till anfallslinjen. Ett positivt tecken ärhans övertygelse om att bara Juve gällde när sommarens budgivning började; nu gäller det för Allegri att hitta rätt mittfältskonstellation för att få ut det mesta av nyförvärvets egenskaper.  

Locatelli.

1: Edin Dzeko, Roma →Inter, free agent 

Efter att ha varit på väg bort från Roma under två sommarfönster lämnade 35-åringen till slut den eviga staden. Sex år efter ankomsten och 119 mål senare är Dzeko Romas tredje bästa målskytt någonsin. Det som knuffade bosniern åt riktning Milano var Inters försäljning av Romelu Lukaku, och de svartblå identifierade Dzeko som rätt ersättare. 

ANNONS

Dzeko har förstås inte belgarens spetsegenskaper. Men på kort sikt kommer han klara av det mesta som Lukaku gjorde, utan att Inter måste ändra om i spelsättet. Dzeko har fysiken, fötterna, huvudspelet, och ett målsinne som – av säsongsinledningen att döma – inte sviktar. 

Anfallaren behövde miljöombytet till slut, och ges nu alla chanser att slåss om karriärens andra skytteligaseger i Serie A. För Inter och Dzeko gäller bara här och nu när lo scudetto ska försvaras.  

**** 

Floppvarningar 

Hakan Çalhanoğlu, Milan →Inter, free agent 

Turken var strålande under 2020 för Milan, och det var egentligen bara då han uträttade något för rödsvart. Mittfältaren kom efter säsongen inte överens med klubben om en förlängning, och valde obekymrat att göra den korta flytten till Milanorivalen Inter.  

ANNONS

Där ersätter Çalhanoğlu en Christian Eriksen som få vet om han har en framtid kvar i Italien. Nästan lika svårt är det att förutspå vad Çalhanoğlu kommer att uträtta. 27-åringen har en del kvar att bevisa om fjolåret inte ska räknas som en tillfällig karriärstopp. 

Joaquín Correa, Lazio →Inter, 5+25 miljoner 

Den jämngamle argentinaren är inte tänkt som ordinarie men kommer till Inter med en ganska hög prislapp. Den vittnar om något som Inter ser i Correa, som dock har en enorm diskrepans i sitt spel. Lika fantastisk som anfallaren kan vara med bollen, lika dåliga är hans avslut stundtals.  

30 mål på 117 matcher i ett Lazio som öste in mål är ett snitt som borde vara högre. Risken är att Correaa tillkortakommande framför mål exponeras i den mer kravtyngda miljön som Inter är. 

ANNONS
Correa och Dzeko.

Pedro, Roma →Lazio, free agent 

På tal om infekterade övergångar är spanjorens klubbyte det första som gjorts mellan Romrivalerna på 40 år – bara det ett skäl till att vara skeptisk över transfern. Skämt åsido, Pedro gjorde ett så litet avtryck under ett år i Roma att fansen knappt orkade bli arga på honom efter flytten. I Lazio ser dock Felipe Anderson och sista minuten-lösningen från Verona, Mattia Zaccagni, ut att gå före Pedro på flankerna i offensiven. 

Mattia Caldara, Milan →Venezia (lån) 

Venezia är tillbaka i Serie A efter en 19 år lång frånvaro, och väljer att sätta sin tilltro till Caldara som försvarsgeneral. Det var dock några säsonger sedan som 27-åringen kunde benämnas vid det epitetet. Mittbacken slog igenom stort i Atalanta för fem år sedan, värvades till Juventus och åkte på allvarliga skador – sedan dess har Caldara inte varit i närheten av att komma tillbaka till samma nivå. Riskabel lösning av Venezia. 

ANNONS

Tammy Abraham, Chelsea →Roma, 40 miljoner  

23-åringen går i Chris Smallings fotspår och är tänkt som nästa brittiska succé i Roma. Abraham kunde inte ha fått en bättre start i klubben och visst, han kan bli ett väldigt bra köp på sikt. Men att ersätta Dzeko är inte lätt, särskilt när Abraham ska möta bättre motstånd än Fiorentinas och Salernitanas hönsgård till försvar. Den höga prislappen säger en del om hur mycket Roma tror på anfallaren. Det är också den Abraham bedöms på när utvärderingen säger hit eller Schick.  

Publicerad 2021-09-01 kl 21:17

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto