Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Återkomsten blev ett slagfält - med Inzaghi som förlorare 

6v

Twitter: @ErikHadzic 

Simone Inzaghi vann Coppa Italia tre gånger, varav två på ungdomssidan, och förde Lazio till ett första Champions League-deltagande på över ett decennium. Tränarens kontrakt gick ut efter förra säsongen och han var överens om att förlänga – fram tills att Antonio Contes chockartade avsked från Inter lämnade en stol ledig i Milano.  

Inzaghi valde Inter, och i lördags var han tillbaka på Olimpico i Rom för att möta bitterheten och besvikelsen bland sina tidigare fans. Glädjande nog var majoriteten på arenan av en natur som åtminstone förstod 45-åringens karriärsteg till den regerande mästaren.  

ANNONS

En banderoll på Curva Nord tackade och hälsade Inzaghi att 22 år i den ljusblå matchtröjan, träningsoverallen och senare tränarkostymen inte skulle glömmas. Inzaghi gick fram till curvan innan matchen och sa efteråt till Dazn att han var väldigt glad över att se sina fans.  

I sitt lag hade han Stefan de Vrij, som lämnade Lazio för Inter efter att de senare tagit de ljusblåvitas Champions League-plats i den sista omgången 2017/18, och skickade i andra halvlek in Joaquín Correa på planen, som följde med tränaren norrut i somras. 

De senaste årens händelser har skapat spänningar mellan två supporterskaror som knutit vänskapsband med varandra och till och med kan ladda upp inför match tillsammans. Vid resultatställningen 1-1 i lördags, efter straffmål från Ivan Perisic och Ciro Immobile, skulle känslorna dock blossa upp igen.  

ANNONS

Efter 80 minuter hamnade Inters Federico Dimarco i gräset medan lagkamraten Lautaro Martínez, kanske ovetandes om situationen, valde att gå mot mål och avlossa ett skott som räddades. Lazio kontrade och på en ny målvaktsretur kunde Felipe Anderson ge hemmalaget ledningen.  

Brasseförvärvet hamnade i centrum för en svartblå mobbningsring, då gästerna menade att Lazio borde spelat ut bollen medan Dimarco låg skadad. Argast var Lautaro som tycktes besatt av raseri mot Anderson. Inzaghi sa efteråt att hans spelare tappade huvudena under tumultet, för tio minuter senare fastställde Sergej Milinkovic-Savic slutresultatet till 3-1.  

Den sydamerikanska sluggerfesten var inte slut för det. Lazios brasseförsvarare Luiz Felipe valde efter slutsignalen att hoppa upp på argentinaren Correa i en udda blandning av segergest och vänskapskram. Luiz Felipe fick ett rött kort för det – matchens enda – och lämnade planen gråtandes när han insett konsekvensen av tilltaget.  

ANNONS
Luiz Felipe emellan Lautaro och Milinkovic-Savic

För Lazio betyder segern att de är femma i Serie A, en poäng före lag som Atalanta och Juventus, medan Inter tappar mark i toppen. De är sju pinnar bakom fullpoängaren Napoli och fem efter Milan med åtta omgångar spelade.  

Förlusten är den första i Serie A med Inzaghi som tränare och säsongsstarten har faktiskt gett två poäng fler än motsvarande tidpunkt förra hösten,  innan Inter började segertåget som ledde till lo scudetto.  

Inzaghi använder sig liksom Conte av ett 3-5-2-system med fokus på omställningsspelet. Men precis som i Lazio gör Inzaghis lag väldigt många mål. Inters 23 är bäst i serien och anfallsparet med nye Edin Dzeko och Lautaro har gjort sex respektive fem mål hittills i Serie A.  

ANNONS

Försvars- och anfallsspelet sitter redan under Inzaghi; frågetecken riktas istället återigen mot hans matchcoachning, om den är tillräckligt bra för ett titeljagande lag. För hösten har visat att Inter kommer tillhöra tabelltoppen trots all turbulens i somras.  

Simone Inzaghi har både spetsen och bredden i sitt lag –  och tiden – för att fortsatt visa att han är en av Serie A:s bästa tränare.  

Publicerad 2021-10-18 kl 14:27

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto