Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Çalhanoğlu gjorde bort sig men borde fått spela huvudrollen 

2v

Twitter: @ErikHadzic   

Ett halvfullt glas sa Stefano Pioli, ett halvtomt menade Simone Inzaghi. Tränarnas kommentarer efter Milan-Inter i går avslöjade vilket lag som alltjämt ligger sju poäng före sin rival i Serie A-tabellen.  

Bakom omdömena döljer sig ett sprakande Milanoderby som kunde slutat hur helst, med en given fokuspunkt i Hakan Çalhanoğlu. Den 27-årige mittfältaren blev en i raden av spelare som i somras gjorde den inte-så-förbjudna flytten mellan Milanorivalerna.  

Det som dock gjorde övergången kontroversiell var faktumet att Çalhanoğlu gick som bosman, och att den allmänt accepterade anledningen att Milan inte kunde möta turkens höga lönekrav. Det kunde Inter, som behövde en ersättare till Christian Eriksen. 

ANNONS

Çalhanoğlu kunde på förhand ana att han skulle få medparten av ett San Siro i derbyskrud mot sig, men lyckades på något sätt få sina nya supportrar att ifrågasätta hans omdöme. Detta efter det fullständigt obegripliga valet att lägga upp ett Instagram-inlägg inför derbyt med en bild på sig själv i både blått- och rödsvartrandigt. 

Çalhanoğlu såg ut att få skratta sist ändå. Tio minuter hade gått av derbyt när Franck Kessié klumpigt krokade in i sin tidigare lagkamrat och orsakat en straff. Çalhanoğlu sköt bombsäkert in ledningsmålet från elva meter och firade med att kupa händerna bakom öronen framför Milanfansen.  

Bara sex minuter senare kvitterade Milan efter att Stefan de Vrij nickat en Sandro Tonali-frispark i eget mål. Inter skulle få möjligheten att ta ledningen på straff igen, efter att Fodé Ballo-Touré både träffat boll och vräkt undan Matteo Darmian.  

ANNONS

Men eftersom Inter har två ordinarie straffskyttar valde Lautaro Martínez att testa vid det andra tillfället – till ingen lycka. En nästan två meter lång Ciprian Tataruşanu sträckte ut och gjorde en suverän räddning på argentinarens försök.  

Med facit i efterhand borde Inters näst bästa målskytt gett Çalhanoğlu även den andra straffen och låtit honom spela huvudrollen i matchen. Missen höll på att straffa Inter, som efter en stark period i andra halvlek såg Milan ta över under slutminuterna och vara närmast segern.  

Milan-tränaren Pioli valde överraskande att starta med den allrounde men trubbige Rade Krunic på mittfältet bakom Zlatan Ibrahimovic. Bosniern hade en tydlig uppgift: att ta bort Inters Marcelo Brozovic från matchen.  

ANNONS

Krunic lyckades med punktmarkeringen på playmakern under första halvlek, innan Inter hittade en lösning och tryckte fram mittbacken Alessandro Bastoni i en slags två-vägsroll. Inter borde gjort mer av övertaget innan Milan hittade sin slutforcering, och missade chansen att ta igen sjupoängsförsprånget som grannen har skaffat sig.  

En seger hade varit glasyren över en vecka som innehållit en 3-1-seger i Transnistrien mot FC Sheriff och en förlängning på mittfältsturbon Nicolò Barellas kontrakt till år 2026. Lika långt förlängde Lautaro Martínez någon vecka tidigare, men anfallaren har efter fem mål på de inledande sex Serie A-omgångarna inte lyckats näta sedan dess.  

Efter hans mål mot Sassuolo för månad sedan har Inter bara vunnit två av fem ligamatcher och halkat efter bakom toppduon. Lautaros huvudbry fortsätter och efter derbyt är Napoli gladast, som håller jämna steg med Milan trots säsongens blott andra poängtapp i går mot Hellas Verona.  

ANNONS

Zlatan? Bra i mottagningsspelet men kunde och borde involverats mer. Ur en svensk synvinkel är det viktigaste är att han lyckats komma ur Milans täta spelschema frisk till en efterlängtad landslagssamling för 40-åringen.

Publicerad 2021-11-08 kl 14:54

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto