Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Siffrorna som avslöjar Juventus usla start 

Italienbloggen

Twitter: @ErikHadzic 

För andra gången på bara några dagar fick Juventusspelarna möta fansens burop och förolämpningar. I söndags var det framför bortaklacken på Stadio Brianteo sedan Monza – Monza! – tagit sin första Serie A-seger någonsin efter Christian Gytkjærs mål i andra halvlek. 

Strax innan halvtid blev Ángel Di María utvisad efter en vårdslös armbåge i Armando Izzos bröst. Nog för att han liksom resten av laget är frustrerad efter bara tio poäng på de inledande sju matcherna, men Juventus förde inte ens matchen innan utvisningen. 

Monza är ingen vanlig nykomling. De åker till Stadio Olimpico och dominerar bollinnehavet mot Roma, och åker på omställningar som gör att en förlust blir oundviklig. Juventus anfallsspel däremot var så obefintligt att de inte ens klarade att sätta Dusan Vlahovic i några lägen.  

ANNONS

Under landslagsuppehållet är Juve åtta i tabellen, redan sju poäng bakom toppduon med Napoli och Atalanta, och tränaren Massimiliano Allegri är hårt pressad. Anfallsspelet såg mediokert ut under hans återkomstsäsong också, men höstens siffror är om möjligt sämre.  

Enligt Playmaker.AI är lagets expected goals sjätte bäst hittills – de var sjua i den tabellen säsongen 2021/22 – och Juve borde ha stått på 13 mål istället för de nio som producerats. Gällande försvarsspelet är det tvärtom. Fem mål bakåt borde varit det dubbla.  

Det riktigt oroväckande visar sig i uppbyggnadsspelet. Juventus har slagit åttonde flest passningar i Serie A och är bakom lag som Torino och Monza. Det är hundra passningar färre än vad ledande Napoli åstadkommit, som också skjutit över 50 skott mer än Juventus.  

ANNONS

I bollinnehavstabellen är Juve nia med runt 50 procent per match, och när det gäller passningar in till straffområdet är de på en remarkabel 13:e plats. Efter hemmaförlusten mot Benfica i Champions League förra veckan, lagets andra i gruppen, förklarade Allegri problemen för tidningen Corriere della Sera. 

“Felen finns i många delar av planen. Vi slår passningar fel, vi gör för många tekniska misstag, vi fajtas inte och förlorar den fysiska kontrollen över motståndarna. I dag handlar fotboll om kvalitet och styrka. Båda sakerna och inte bara en av dem”, säger Allegri. 

Det ska sägas att Juventus hade två avstängningar och åtta spelare på skadelistan mot Monza. Startelvan var förstås ändå tillräckligt bra för att kunna slå en tabelljumbo som nyss sparkat sin tränare.  

Borde Juventus också göra det? Trots att det inte blivit någon förbättring under Allegri jämfört med tidigare tränare är frågan inte enkel att besvara. Tuttosport skriver att 55-åringens höga lön gör att slutnotan blir över 900 miljoner kronor för ett tränarskifte.  

ANNONS

Rimligen bör Allegri få mer tid att spela de skadade spelarna ihop med sommarförstärkningarna också. För Juventus handlar kommande månad bara om att behålla kontakten med Champions League-platserna, och hoppas på ett helt annat skadeläge efter VM. 

Publicerad 2022-09-20 12:25

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto