Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Januaris fem bästa värvningar och tre oroshärdar som fönstret skapat 

Italienbloggen

Twitter: @ErikHadzic 

Att kalla Serie A-klubbarnas januarifönster för anonymt är ingen underdrift. Sammanlagt spenderade klubbarna 31 miljoner euro förra månaden, i nivå med La Liga, och hälften av vad Bundesligalagen slösade.  

Italiens tre största lag gjorde egentligen ingenting. Bland annat med tanke på osäkerheten som finns kring Juventus och Inter tog klubbarna inte in någon spelare, och Milan värvade bara reservmålvakten Dévis Vasquez.  

Transferfönstrets präglades mest av tre spelare som skapat allt från lite till mycket polemik i sina respektive klubbar. Men först listar jag värvningarna som stuckit ut.  

ANNONS

5. Andreaw Gravillon, Reims → Torino, lån med avgift (300 000 euro) 
Isak Hien nobbade ett Torino med skadebekymmer på mittbackspositionen. På fönstrets sista dag värvade de därför franske Gravillion, en 24-åring med bakgrund i Inters primaveralag och som beskrivs som en tuff och fysisk spelare.

4. Luca Pellegrini, Juventus → Lazio, lån 
23-åringen blir den fjärde spelare med Romabakgrund i Lazio. Pellegrini tillbringade hösten på lån i Frankfurt, fick hyggligt med startchanser men drogs också med skador. Vänsterbacken har inte infriat förväntningarna som fanns när Juve värvade honom för några år sedan, men lär bli en bra förstärkning i Lazio som ofta spelar med högerfotade Elseid Hysaj till vänster.  

3. Francesco Caputo, Sampdoria → Empoli, lån med villkorad köpobligation 
“Ciccio” Caputo blev ingen hit i Sampdoria och återvände till tryggheten i Empoli, klubben där han fick sitt stora genombrott på ålderns höst. På fem matcher i mittenlaget har 35-åringen gjort fler poäng än under hela hösten i Samp, och allt pekar mot att detta blir en lyckad återkomst.  

ANNONS

2. Florian Thauvin, Tigres → Udinese, free agent 
Väldigt mycket i skymundan av allt annat är detta vinterns mest spektakulära värvning i Serie A. Den 30-årige dribblern var, bortsett från PSG:s anfallsstjärnor, Ligue 1:s bästa spelare under 2018, då han också vann VM. En knäskada och ett misslyckat äventyr i Mexiko senare är det svårare att lista ut var Thauvin står. Når fransmannen upp till tidigare höjder kommer han bli en enorm förstärkning för Udinese, som har fixstjärnan Gerard Deulofeu knäskadad. 

1: Ivan Ilic, Hellas Verona → Torino, lån med villkorad köpobligation (16M euro) 
Torino vann kampen om 21-åringens signatur, framför näsan på Marseille. Den serbiske VM-spelaren var nära en övergång till Lazio dessförinnan men återförenas nu med sin tidigare tränare Ivan Juric. Alla förutsättningar finns för att Torino bara blir en mellanstation innan något större för Ilic.  

ANNONS

Ivan Ilic till höger.

**** 

Betydligt mer liv har det varit runt tre spelare som efter många turer blev kvar i sina klubbar. I Milan Skriniars fall vägrade Inter släppa honom till Paris Saint-Germain för under 70 miljoner euro förra sommaren. De svartblå hoppades på en förlängning med slovaken, som istället kom överens med PSG om en övergång i sommar, då han går som bosman.  

All spänning runt nyckelspelaren fick Inter att lämna honom utanför truppen i tisdagens kvartsfinalseger i Coppa Italia mot Atalanta (1-0). Utöver Skriniar har Inter även Stefan de Vrij och Francesco Acerbi med utgående kontrakt i backlinjen.  

Situationen är långt ifrån optimal där, men Inters agerande utåt visar att de gått vidare och vill att Skriniar förblir en viktig del av truppen under våren.  

En som redan verkar ha bett om ursäkt är Fiorentinas Sofiyan Amrabat, som uppvaktades av Barcelona och valde att inte dyka upp under tisdagens träning. Fiorentina blev förbannade över att Barça enligt uppgifter kontaktade mittfältaren och bara erbjöd ett lån med köpoption.  

ANNONS

Det är svårt att raljera över Amrabats önskemål om en drömflytt, men hans beteende uppskattas förmodligen inte av alla. Det är dock inget mot stormen som Nicolò Zaniolo skapat. 23-åringen ville bort från Roma men vägrade gå till Bournemouth, som la ett bud på 30 miljoner euro – exklusive bonusar.  

Roma rasade över stjärnans ovilja, och när Zaniolo insåg vilken sits han satt sig i märkte han att Bournemouth inte längre ville ha honom. Den italienske landslagsmannen kommer återvända till träning under torsdagen, men kan räkna med en tillvaro i frysboxen resten av säsongen.  

Där kan han göra Rick Karsdorp sällskap, som inte heller hittade någon klubb efter konflikten med José Mourinho för snart tre månader sedan. Roma gör rätt som statuerar exempel i båda fallen. Dock kan främst Zaniolos agerande leda till att stämningen förgiftas i laget, vilket vore betydligt värre än det som Roma går miste om när han inte kommer spel på planen.

ANNONS

Du kan följa alla matcher i Serie A på C More! 

Publicerad 2023-02-01 18:01

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto