Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Zlatan är precis vad Milan behöver nu 

Italienbloggen

Ett lag i total kris, med fyra raka förluster och en säsong som håller på att åka över vägräcket. Kommer Zlatan Ibrahimovic vara Ferrarin som håller Milan kvar på vägen?  

Det var i vilket fall inte till detta – en sjätteplats i Serie A – han skulle återvända efter mer än åtta månaders skadefrånvaro. Stefano Pioli sägs sitta relativt säkert, men Milan visar en sådan avsaknad av både spelidé och självförtroende att jag tvivlar på om tränaren kan vända trenden.  

Pioli har dock ett ess kvar att spela ut: Zlatan. Efter en sådan lång period av knäproblematik kan ingen ställa några krav på att svensken ska agera frälsare. Men i de tankebanorna går knappast Ibrahimovic.  

Motivationen i att visa att man inte är slut är tillräcklig för 41-åringen, som dessutom kan slå “Billy” Costacurtas rekord och bli Serie A:s äldste målskytt någonsin. Zlatans kravfyllda stämma är precis vad ett sargat omklädningsrum behöver, för vid det här laget vet han att det hans närvaro främst ska höja moral och standard i laget. 

Annons

Det är påtagligt hur mycket Milan saknat sina ledare under säsongen. Lagkaptenen Davide Calabria har spelat ytterst mediokert och hans försvarskollegor har tappat nästan all form av stabilitet utan världsmålvakten Mike Maignan, och i viss uträckning även Simon Kjær.  

Räddas det som räddas kan av den här säsongen. Med Zlatan tillbaka i matchtruppen får Milan ett tillskott som fredagens motståndare Torino knappast ser fram mot att välkomna tillbaka. Den här våren kan bli Ibrahimovics sista på en fotbollsplan. Att den inte skulle bli minnesvärd finns inte i hans värld.  

Publicerad 2023-02-09 15:43

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto