Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Lukaku är Inters stora sparkapital - om han hittar formen 

Italienbloggen

Twitter: @ErikHadzic 

Det mesta har som bekant gått snett för Romelu Lukaku under nästan 1,5 års tid. Ständiga skadebekymmer, vikthån och missade målchanser i avgörande matcher. Det gick så långt att Inters vd, Beppe Marotta, inför kvällens Champions League-åttondel mot Porto förklarade anfallarens bänkplats med att han varit i för dålig fysisk form – trots att Lukaku spelat sedan flera veckor och nätade i den senaste ligamatchen mot Udinese.  

När belgaren äntrade Giuseppe Meazza-stadions gräsmatta med halvtimmen kvar mot Porto var det i ett läge där målvakten André Onana räddat kvar Inter i matchen med en makalös trippelräddning. Inter hade fört matchen men tillåtit gästerna att komma till ett par av tillställningens hetaste målchanser. 

Annons

Något saknades offensivt i Inter, vars bästa spelare utöver Onana var försvarsgeneralen Francesco Acerbi och playmakern Hakan Çalhanoğlu. Varken Edin Dzeko (utbytt mot Lukaku) eller Lautaro Martínez satte någon prägel på matchen som under långa stunder var en batalj på mittfältet. 

Lukaku kom då in och erbjöd det han kunde med sitt länkspel och sin fysiska närvaro. Inter tog över matchen mer, Porto fick hetsporren Otávio utvisad i den 78:e minuten, och knappt tio minuter senare orkade de blåvita inte längre stå emot.  

Nicolò Barellas inlägg möttes av Lukakus panna, avslutet tog i stolpens insida men returen kunde inte ens en spelare i dålig fysisk form missa. 1-0, en rättvis seger och ett bra utgångsläge till returen för Serie A-tvåan. På sikt kan det också bli avgörande att få igång 29-årige Lukaku.  

Annons

I dagsläget gör tränaren Simone Inzaghi rätt som väljer Dzekos ballerinafötter före Lukakus urkraft. Men den senare har visat prov på en högre höjd under åren i Inter, och inte minst ett samarbete med Lautaro som var något utöver det vanliga innan Chelseaflytten.  

Skadorna och den dåliga formen gör att Inter överväger att släppa Lukaku – en dyr kostnad bara under den här låneperioden – tillbaka till London i sommar. De senaste matcherna har dock Lukaku visat positiva formbesked, och kanske är han inte slut som världsanfallare. 

En Lukaku i form vore Inters stora sparkapital i vår, någon som kan ta laget till ytterligare en nivå. Med tanke på att Napoli blir omöjligt att nå i Serie A-toppen behöver Lukaku hjälpa Inter att ta fram det lilla extra i Coppa Italia, och inte minst i Champions League. Han har motbevisat sina kritiker tidigare.

Annons

Alla matcher från Champions League ser du på C More 

Publicerad 2023-02-22 23:34

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto