Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

En av de mörkaste dagarna i Juventus historia 

Italienbloggen

Twitter: @ErikHadzic 

José Mourinho kallade det för ett skämt. Och han hade rätt. Klockan 20:15 i går kväll kom överklagandedomen mot Juventus efter misstankarna om ekonomiskt fusk – en halvtimme innan matchen mellan Empoli och Juve skulle dra igång.  

Spelarna blev varse om att klubben blivit tilldelad tio minuspoäng, efter att ha fått tillbaka 15 minuspoäng så sent som för en månad sedan. I ett svep sjönk Juventus från andra till sjunde plats i Serie A-tabellen.  

Mindre än en timme efter beskedet låg Juve under på Stadio Castellani med 0-2 mot 14:e-placerade Empoli. När de vitsvarta fick tillbaka sina minuspoäng tillfälligt i april prisade jag Juvespelarna, som trots alla motgångar och villfarelser höll modet uppe och kämpade sig till en topplacering.  

Annons

Gårdagens dom blev dock hammarslaget som lämnade spelarna i spillror. Anfallaren Arek Milik orsakade straffen som gav Empoli ledningen, och efter två grova försvarsmisstag hade Empoli vunnit med 4-1. Helt sensationella siffror för ett litet provinslag mot jätten Juventus. 

Fem poäng skiljer nu till Milan på den sista Champions League-platsen. På söndag kväll möts lagen i Turin och ett mirakel krävs för att CL-hymnen ska spelas på Allianz Stadium i höst. Inte ens det kanske räcker. Juve utreds av Uefa och kan stängas av från spel i alla europeiska turneringar nästa säsong.  

Annons

Den 15 juni kan ännu ett slag komma, då misstankarna om brott vid löneutbetalningar ska upp i rätten. Juventus riskerar fler minuspoäng där, men de kan också implementeras till kommande säsong. Tränaren Max Allegri tog sig för pannan upprepade gånger under gårdagens presskonferens och erkände att han var “trött”. 

Vad man än tycker om Juventus förehavande så kastar rättssystemets olika beslut italiensk fotboll i ett negativt ljus. Det är inte rättvist mot vare sig spelare eller tränare att tabellen ritas om tre gånger under samma säsong.  

Det talas om att Serie A är på väg tillbaka, representerad av lag i samtliga vårens Europafinaler. Härvan kring Juventus visar att sanningen inte är så enkelsidig.  

Du kan se alla matcher i Serie A på C More! 

Publicerad 2023-05-23 11:14

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto