Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Måstematcher direkt - nu väntar Champions League-rysare

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

Ikväll sparkar äntligen Champions League-gruppspelet igång. Detta är första gången någonsin som vi får se fem lag från Bundesliga delta i gruppspelet, detta då Eintracht Frankfurt vann Europa League förra säsongen. Jag tänkte i detta blogginlägg dela med mig av mina tankar gällande BL-lagens nuvarande status och vad jag tror om deras respektive grupp.

En på pappret hanterbar grupp för Bayer Leverkusen, men på grund av säsongsinledningen är jag osäker på om B04 kommer lösa ett avancemang i denna grupp. I de inledande sex tävlingsmatcherna har Leverkusen endast tagit en seger (fem förluster). Rent spelmässigt har laget sett helt ok ut, men när det kommer till chansförvaltningen framåt har de varit usla och bakåt läcker de som ett såll.

Annons

Något som är positivt för B04’s del är att nyförvärvet (lånet) Callum Hudson-Odoi från Chelsea hade en positiv påverkan i helgens ligaspel direkt när han byttes in och assisterade till Patrik Schick. Förhoppningsvis får vi se mer av det de kommande veckorna. En tredjeplats i denna grupp är i alla fall ett måste.

Med den trupp som Bayern München har till förfogande bör de utan tvekan avancera från gruppen och enligt mig inte vara nöjda med annat än en finalplats. Rent formmässigt åkte man på två kryss i ligaspelet, men vi såg redan i början på säsongen vilken höjd som Bayern kan nå när det väl rullar på.

Den stora utmaningen för Bayern Münchens del blir att försöka behålla lugnet när det väl blåser motvind. Vi såg i matcherna mot Gladbach och Union att det helt enkelt inte ville sig framåt. I sådana matcher var det tidigare en viss Robert Lewandowski som klev fram, men nu är det viktigt att samtliga offensiva aktörer tar ansvar och behåller kylan framför mål.

Annons

Eintracht Frankfurt har redan bjudit på hela känsloregistret för sina fans denna säsong. Först storförlust mot Bayern München, två mindre bra resultat mot Köln och Hertha och nu senast en storseger mot CL-konkurrenten RB Leipzig.

Tappet av Filip Kostic är stort, men med nyförvärv som Mario Götze och Randal Muani tror jag att Eintracht har en bra möjlighet att avancera från denna ovissa grupp. Det är ett tufft motstånd som Eintracht bjuds på och det skulle lika gärna kunna sluta med ett uttåg – jag tror dock på taktikern Oliver Glasner och förväntar mig att Eintrachts europasäsong fortsätter även i vår. Om det nu är CL eller EL-slutspelet får vi se.



Säsongens stora besvikelse så här långt är RB Leipzig. Trots att laget har lyckats behålla och förlänga kontraktet med flera nyckelspelare och dessutom värvat in förstärkning så har Tedescos manskap inte alls visat på den ”självklarhet” som de hade i våras när de vann tyska cupen.

Annons

Försvarsspelet är under all kritik och framåt är RBL alldeles för ineffektiva. Nu väntar tre extremt viktiga matcher för att säkra Tedescos framtid i RB Leipzig:

  • Sjaktar Donetsk ikväll
  • Dortmund på lördag
  • Real Madrid nästa onsdag

Blir det förlust i de två förstnämnda kommer vi kanske få se en ny tränare för Emil Forsbergs manskap.

På pappret tycker jag att RB Leipzig bör lösa en andraplats, men fortsätter deras kräftgång så lär det bli en kortvarig europaresa denna säsong.

Borussia Dortmund har rustat upp ordentligt inför säsongen efter att målkungen Erling Haaland lämnade klubben i början av sommaren. Ser vi till spelet har det inte riktigt satt sig ännu, men det är samtidigt fullt förståeligt med tanke på skadeläget och att nyförvärven också måste slussas in. Förutom den galna historiska förlusten mot Werder Bremen ser det resultatmässigt väldigt bra ut för BVB:

Annons

Segrarna har inte varit övertygande, men poängen har inkasserats. Nu hoppas BVB att laget hittar rätt när väl CL-säsongen drar igång för deras del. Ser vi till gruppen är den lurig. Jag skulle dock se BVB som favoriter till andraplatsen, OM de når sin fulla potential. En ”måstematch” spelas redan ikväll mot Köpenhamn, seger är det enda som gäller.

Det som talar för BVB är deras centrala ryggrad. I de senaste två matcherna har laget hållit nollan och jag tror att det beror mycket på att vi har fått se nyförvärvet Nico Schlotterbeck spela bredvid den rutinerade försvararen Mats Hummels och att ett annat nyförvärv vid namn Salih Özcan har klivit in bredvid Jude Bellingham i mittfältet. De har alltså ett starkt lås i den centrala linjen – sedan får vi inte glömma målvakten Gregor Kobel som är en viktig nyckelspelare för Dortmund.

Annons

Det kommer bli ett par extremt intensiva veckor under hösten då CL-gruppspelet kommer vara klart i början på november i och med VM. Så det blir viktigt att hitta rätt från start, för några ”svaga veckor” kommer inget lag ha råd med. 

Publicerad 2022-09-06 12:27

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto