Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Början på slutet för klubbikonen

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

Thomas Müller har i praktiken alltid varit en synonym till Bayern München. Den tyska landslagsmannen förkroppsligar allt det som Rekordmeister står för – vinnarskalle, envishet, passion och en hunger som aldrig går att mätta. Müller har representerat klubben i över 22 år nu. Sommaren 2000 anlände han till Bayerns träningsanläggning – sedan dess har han klättrat uppåt och nu är han en av klubbens största spelare genom tiderna. I dagsläget är det endast målvaktslegenden, Sepp Maier, som har spelat fler matcher i FCB-tröjan:

Den forne FCB-tränaren Jürgen Klinsmann gav Müller A-lagsdebuten säsongen 2008/09 när han byttes in mot Miroslav Klose. Det var dock Louis Van Gaal som tog över efter Klinsmann som har, enligt spelaren själv, haft störst impakt på Müllers karriär.

Annons

”Jag gjorde min debut innan han anlände, men han gav mig ständigt förtroende och speltid.”

En klassisk kommentar som Van Gaal en gång sa har blivit en ”sägning” i Tyskland.

”Thomas Müller spelar alltid”

Sedan dess har vi sett en korrelation i München – går det bra för Thomas Müller så går det bra för Bayern München. Vissa tränare såsom Carlos Ancelotti och Niko Kovac har försökt gå emot denna ”grundlag”, något som har resulterat i att de har fått lämna sina poster tidigare än beräknat.

SLUTET PÅ EN ERA

Thomas Müllers betydelse för Bayern München är fortfarande stor, men det är tydligt att Mr Raumdeuter inte är lika vital för spelet som han en gång var. Hans arvtagare har kommit och tagit för sig rejält.

Annons

Tonåringen Jamal Musiala har tagit enorma kliv framåt de senaste månaderna, så stora steg så att till och med Müllers frånvaro inte har skadat Bayern så mycket som det en gång gjorde.

Med detta sagt – spelminuterna kommer bli allt färre för Thomas Müller de sista åren på kontraktet, men hans betydelse för klubben är fortsatt enorm. Müllers största uppdrag nu är att slussa vidare ”FCB-DNA’t” eller som de säger i München ”Mia san Mia”.


”Mia san Mia står för den fullständiga viljan att lyckas. Det är så vi lyckas vända matcher så ofta. Det finns ingen medelväg, bara vinster.”

Thomas Müller

Annons
Publicerad 2022-11-05 09:22

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto