Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Höstens topp och flopp - storklubbens fall och nyförvärvets framfart

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

Helgens ligaomgång var den sista ligafotbollen som vi fick bevittna detta år i Tyskland. Nu är det uppehåll fram tills den 20 januari. Därför tänkte jag bjuda på en liten klassisk topp och flopplista efter höstens ligaspel. Ni får gärna tycka till – såga eller hylla.

TOPP

Jamal Musiala, 19 år, Bayern München

Det har nog inte undgått någon vilken jädra utveckling den 19-årige tysken har genomgått denna höst. I och med Musialas prestationer skrev jag för ett par veckor sedan om ”Början på slutet för klubbikonen (Thomas Müller)”. Från att ha varit en joker/talang har han blivit en av lagets givna spelare och det i ett lag som har en stenhård konkurrens. Under höstens ligaspel har det sammanlagt blivit nio mål och sju assist, personbästa för den lysande stjärnan. Förra ligaomgången stod Musiala återigen för ett klubbrekord när han gjorde sin 100:e tävlingsmatch för Bayern München. Därmed blev han den yngsta FCB-spelaren någonsin att nå den milstolpen. Detta är bara början på en lång och framgångsrik karriär.

Annons

Kolo Muani, 23 år, Eintracht Frankfurt

Eintracht Frankfurts franska nyförvärv kom på fri transfer i somras från Nantes. 23-åringen var rätt så okänd för den stora massan i Tyskland, men på kort tid har han gjort sig ett namn. Han leder poängligan i Bundesliga (fem mål och tio assist) och har med sin storlek och styrka charmat de flesta BL-tittarna, framförallt Eintracht-fansen. Det blev inget VM-slutspel för den starke Muani, men fortsätter han på denna inslagna väg lär vi få se honom mer i det franska A-landslaget. 

Mitchell Weiser, 28 år, Werder Bremen

Den tyske högerspringaren har fått en ordentlig fart på sin karriär efter den permanenta flytten till Werder Bremen. Förra säsongen var Weiser enbart på lån från Bayer Leverkusen till Werder Bremen, som då spelade i 2.Bundesliga. Nu när Bremen återigen har tagit klivet upp till Bundesliga bestämde de sig för att göra flytten permanent. Efter ett par turbulenta år har Weiser slutligen hittat rätt. Nu springer han upp och ned för sin högerkant och är en vital del i nykomlingens framgång denna säsong. Från sin HB-position har han stått för tre mål och åtta assist. Många trodde att han skulle vara en joker i Flicks VM-trupp då det inte finns någon solklar högerback, men så blev inte fallet. Trots det bör Weiser få beröm efter höstens prestation.

Annons

FLOPP

Karim Adeyemi, 20, Dortmund

I somras kom Karim Adeyemi från Red Bull Salzburg till Dortmund som en av klubbens dyraste värvningar någonsin (30 miljoner euro). Tyvärr har den tyske landslagsmannen inte fått den start han och BVB hade önskat sig. I ligadebuten gick han ut skadad efter knappa 23 minuter och därefter har den kvicke och tekniska liraren inte hittat rätt i Dortmund. Sammanlagt har det blivit 489 minuters speltid i ligan denna höst – detta har resulterat i noll mål och assist. Ett bedrövligt facit för en spelare i den kalibern. Med det sagt menar jag inte att Adeyemi är en dålig värvning i det långa loppet, men denna start har definitivt varit en flopp.

Patrik Schick, 26 år, Bayer Leverkusen

Inför säsongen tippades Patrik Schick vinna skytteligan nu när Lewandowski och Haaland är borta – detta kan vi glömma. Den tjeckiska landslagsmannen har varit extremt blek denna höst. Till hans försvar har Bayer Leverkusen varit svaga, men att Schick har sjunkit så här lågt hade nog ingen kunnat tänka sig på förhand. Anfallaren har endast gjort två mål på elva matcher och avslutade höstens ligaspel med att vara skadad.

Annons

Schalke, storklubben

Det vill sig verkligen inte för Schalke 04. Storklubben som för två år sedan föll som en fallande sten ur Bundesliga lyckades efter en säsong i 2.Bundesliga studsa tillbaka till den stora scenen (BL) igen. Det mesta tyder dock på att klubben återigen studsar ner som en jo-jo till 2BL. Tidigare i höst kickade klubben dessutom den nya tränaren Frank Kramer som kom till Gelsenkirchen i somras. Det betyder att Schalke har roterat mellan åtta tränare sedan 2017:


Dessutom har sportchefen Schröder tackat för sig. Det är inte mycket som talar för en U-sväng gällande Schalkes form, då måste ett och annat mirakel ske under vårsäsongen. Tragiskt när en storklubb fallerar på detta sätt, både på och utanför planen. Man får inte glömma bort att detta är den klubb som har näst flest medlemmar i hela Tyskland och fjärde flest i hela världen!

Annons
Publicerad 2022-11-15 10:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto