Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Gigantmöte - mycket står på spel

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

Nu är slutspelet i Champions League äntligen här. Ikväll bjuds vi bland annat på delikatessen PSG mot Bayern München. Två lag som känner varandra mycket väl efter de senaste årens drabbningar:

Finalen som spelades mellan dessa två klubbar 2020 var PSG:s första CL-final någonsin. En tillställning som slutade med ett 1:0 resultat efter mål av den forne PSG-spelaren Kingsley Coman. Senast lagen ställdes mot varandra gick PSG vinnande ur dubbelmötet. Den stora frågan är vem som drar det längsta strået denna gång.

MYCKET STÅR PÅ SPEL

Julian Nagelsmanns CL-karriär med Bayern München startade inte på bästa möjliga sätt. Förra året åkte Bayern otippat ut mot Villarreal i kvartsfinalen. Ett resultat som sätter press på den tyska tränaren inför säsongens CL-slutspel. Nu måste Nagelsmanns manskap avancera, annars kan Nagelsmanns framtid i München vara osäker. Klubbledningen har varit tydliga med att de stöttar sin tränare, men bara till en viss gräns. Bayern har alltid siktet inställt på CL-titeln och speciellt denna säsong då klubben har varit offensiv på transfermarknaden.

Annons

Det senaste nyförvärvet Cancelo är ett tydligt tecken på hur mycket man vill inkassera ännu en CL-titel. Med det sagt har Nagelsmann ett par tunga veckor framför sig. Samtidigt som han ska leverera ett avancemang i Champions League kan han inte gå på halvfart i Bundesliga då det är rekordjämnt i toppen.

FLERA ALTERNATIV – MÅNGA FRÅGETECKEN

Nagelsmann kan i alla fall vara glad över att han har flera alternativ. Nu är det ”bara” att ta ut ”rätt lag” inför kvällens toppmöte. Frågan är dock hur Nagelsmann ställer upp?

Antingen bildar Nagelsmann en 3 – 1 – 4 – 2 formation där nyförvärvet Cancelo bildar wingbackspar med antingen Davies, Coman eller Gnabry.  Eller så får vi se den klassiska 4–2–3–1 uppställningen som Bayern framförallt har använt sig av de senaste åren.

FC HOLLYWOOD

Resultaten har ju den senaste tiden gått vägen, trots att spelet har hackat. Det som dock har skapat störst rubriker i München är det som har hänt utanför planen. Förutom ”Gucci-Gnabry” och Neuers ”attack” mot Bayern fick vi i helgen se Leroy Sané kliva av planen efter byte utan att skaka hand med Nagelsmann och gå direkt ner till omklädningsrummet. Bayern-ledningen var inte nöjda med det uppträdandet. Det återstår att se om denna händelse får någon efterföljd, men vi kan lugnt sagt säga att Nagelsmann har mycket att stå i för tillfället. Kvällens match blir utan tvekan en nyckelmatch för tysken.

Annons
Publicerad 2023-02-14 15:01

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto