Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Mörk Europavecka - men hoppet om guld finns kvar

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

Den tyska fotbollen har åkt på ett par ordentliga smällar de senaste dagarna. I tisdags körde Manchester City bokstavligen över RB Leipzig (7:0). Dagen därpå fick Eintracht Frankfurt återigen se sig besegrade av Napoli (3:0) och i torsdags åkte både Freiburg och Union Berlin på nederlag och därmed uttåg ur Europa League.

Just Union Berlins förlust mot Royal Union Saint-Gilloise var på förhand det mest otippade resultatet, då många i Tyskland trodde att Urs Fischers lag skulle lösa ett avancemang. RB Leipzigs och Eintrachts respektive förluster var rätt så förväntade, dock bör RBL verkligen skämmas över hur de förlorade. Straffen som de fick emot sig kan diskuteras och Edersons vansinniga tackling också, men att förlora med hela 7:0 är under all kritik. I fallet Eintracht hade jag inte så mycket hopp kvar efter att anfallaren Muani fick rött kort i det första mötet. Därefter har laget bara säckat ihop som en potatissäck, tyvärr.

ANNONS

Den lilla ljusglimten i mörkret var att Xabi Alonsos Bayer Leverkusen löste avancemang.

När Alonso tog över Leverkusen i höstas såg det riktigt illa ut. I ligan har B04 nu stabiliserat sig och har chansen på en Europaplats. Ute i Europa har man lyckats avancera och härnäst väntar Royal Union Saint-Gilloise:

Som tur är finns det ett till tyskt lag kvar ute i Europa, nämligen Bayern München. Storklubben fick ett av de svåraste motstånden lottade till sig i Champions League-kvartsfinalen, Manchester City. Personligen tror jag dock att det är det bästa för Bayerns del. Historiken talar sitt tydliga språk, laget levererar alltid som bäst när de möter de bästa. Bayern fick dessutom den tuffaste sidan av slutspelsträdet:

ANNONS

Lyckas man slå ut City ställs Julian Nagelsmanns manskap mot antingen Chelsea eller Real Madrid.

Men först är det ett par veckors Europavila innan vi tar oss an dessa delikatesser, men oj vad det kommer bli spektakulära tillställningar. Extra roligt för Bayerns del att möta City just alla olika ”matcher i matchen”:

  • Pep Guardiola mot sin gamla klubb
  • Utlånade João Cancelo möter sitt City
  • Leroy Sané ställs mot sin gamla klubb
  • Erling Haaland möter Bayern igen, ett lag som han aldrig har vunnit mot

Trots den tunga veckan lever hoppet om en fin vår kvar för den tyska fotbollen ute i Europa.

Publicerad 2023-03-19 08:31

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto