Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

"Underbarnet" får kicken - chockad över tidpunkten

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

Julian Nagelsmanns tid i Bayern München har verkligen inte varit någon vacker alppromenad. I debutsäsongen blev det endast ett ligaguld och tidigt uttåg i både Champions League (Villarreal) och DFB-pokal (tyska cupen). Inte tillräckligt bra för en FCB-tränare. Däremot har ledningen varit tydliga från start att de tror på Bayern-barnet Julian. En stor anledning till varför klubben betalade en rekordsumma för Nagelsmann (25 miljoner euro + bonus till RB Leipzig).

Annons

Nu, knappa 630 dagar senare, får Nagelsmann kicken enligt flera trovärdiga källor (Bild, Kicker och Sky) och det precis innan en högdramatisk månad:

  • 1 April: Match mot ligaledarna Dortmund
  • 4 April: Match mot Freiburg (kvartsfinal, DFB-Pokal)
  • 11 och 19 April: Match mot Manchester City (kvartsfinal, Champions League)

Som ni ser väntar ett oerhört tufft schema för Bayern München. Ligaförlusten förra omgången mot Xabi Alonsos Bayer Leverkusen var ingen vidare uppladdning inför detta – en tillställning som verkligen fick FCB:s ledning att börja fundera. Nagelsmanns Bayern har haft extrema toppar, men också väldigt djupa dalar, något som inte överensstämmer med Bayern Münchens identitet. Laget bjuder inte alltid på bländande fotboll, men de gör jobbet. Under Nagelsmann har det dock sett stundtals bedrövligt ut, precis som i matchen mot Leverkusen. Konflikten med kaptenen Manuel Neuer förstärkte nog heller inte Nagelsmanns aktier, speciellt med tanke på Neuers betydelse i spelartruppen.

Annons

Enligt Bild ska klubben ha sett detta landslagsuppehåll som den sista chansen att testa något nytt inför säsongens värdefulla slutspurt. Detta förvånar mig verkligen. Jag trodde att Nagelsmann skulle få sin sista möjlighet nu i april, speciellt med tanke på lagets prestation mot PSG i den senaste Champions League-matchen.

Nu väntar istället ett annat välbekant ansikte, Thomas Tuchel (enligt både Kicker och Bild). Det ska sägas att det inte är första gången som Bayern försöker lösa Tuchel till München – 2018 försökte FCB också, men då kom PSG emellan. I dagsläget är Tuchel arbetslös sedan han fick sparken från Chelsea i höstas. Dessutom bor han i München sedan en tid tillbaka.

Bayern Münchens kommande toppmöte mot Dortmund var redan innan detta en het potatis – men nu, med den före detta BVB-tränaren i FCB-stolen, så kommer denna drabbning bli något utöver det vanliga. Som om en manusförfattare i Hollywood skrev denna plot.

Annons

Publicerad 2023-03-23 23:03

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto