Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Stå emot frestelsen - det kan bli förödande

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

När denna säsong kickade igång tränade Thomas Tuchel Chelsea, Graham Potter Brighton och Julian Nagelsmann Bayern München. Vem hade då trott att Thomas Tuchel skulle leda Bayern München nio månader senare till en seger mot sin gamla arbetsgivare Dortmund och dagen därpå får Potter sparken från Chelsea.

Annons

Enligt tyska Sky ska nu Julian Nagelsmann vara Chelseas högsta prio. Hur galet hade det inte varit om Nagelsmann tog över Chelsea och avancerade till Champions League-semifinal för att där ställas mot sin gamla klubb Bayern München och sin före detta tränare Tuchel. Unglaublich! Nu är det många men och om tills vi skulle nå detta scenario, men att detta ens är möjligt är fascinerande.

Personligen hoppas jag inte att Nagelsmann faller för frestelsen att ta över Chelsea redan nu. Jag kan tänka mig att Nagelsmann är sugen på att ta revansch direkt efter uttåget ur Bayern München och visa fotbollsvärldens vilken tränare han är, men med tanke på Chelseas status och vad som väntar klubben kommande veckor:

…så är risken väldigt stor att Nagelsmann “bränner sig rejält” än att han går vinnande ur detta. Jag tycker att han borde vänta till sommaren. Det ska dock sägas att det alltid är “lurigt” att ta över Chelsea, det visar klubbens historik väldigt tydligt, speciellt nu med nya ägaren Todd Boehly som gör lite vad han vill när han vill. Om Chelsea vill lösa tysken, så måste de betala en stor transfersumma till Bayern München då Nagelsmanns kontrakt med klubben går ut 2026 (källa: Sport1). Pengar lär dock inte stoppa Chelsea om de bestämmer sig för Nagelsmann.

Annons

Med det sagt vill jag gärna se Nagelsmann på en tränarbänk snart igen – en sådan tränarförmåga ska vara på de stora scenerna.

Samtidigt kan man fundera på vad som ska ske med Graham Potter. Med tanke på hans starka koppling till Sverige – borde han inte vara ett klockrent alternativ som efterträdare till Janne Andersson? Jag förstår att detta är ett oerhört långskott, men desto mer jag tänker på det desto starkare tror jag på att det skulle fungera bra. Potter känner till den svenska fotbollskulturen sedan tidigare, samtidigt kommer han in med sina tankar och värderingar som skulle kunna vara väldigt uppfriskande för det svenska herrlandslaget.

Annons
Publicerad 2023-04-02 23:17

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto