Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ödets ironi i titelstriden

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

Denna Bundesligasäsong har minst sagt varit rubrikstark. Allt ifrån flera storklubbars kräftgång i höst, såsom Bayer Leverkusen och Borussia Mönchengladbach, till haveriet i Hertha och inte minst Bayern Münchens a.k.a FC Hollywoods alla turer. De neutrala tittarna har verkligen bjudits på galna och underhållande månader. Men det är inte över än. I skrivande stund är vi i säsongens näst sista omgång och flera positioner är fortfarande öppna, från botten till toppen:

Annons

Idag kan titelstriden avgöras eller öppna upp för ännu en (sista) rond. På kvällen ställs ettan Bayern München mot trean RB Leipzig. Därefter (imorgon) möter Dortmund Augsburg.

Bayern är som vanligt stora favoriter på sin hemmaplan, men med tanke på den kaotiska tiden är inget givet. Det som gör denna duell än mer intressant är att RB Leipzigs nuvarande tränare har ett extra starkt band till Dortmund. Marco Rose som fick lämna sin post som BVB-tränare förra året har trots den bittra exiten ett gott öga för Dortmund.

”Trots att jag endast var där ett år, fick jag många vänner.”

Marco Rose (till Kicker)

Det hade ju varit något, om tränaren som får kicken från Dortmund ”löser” möjligheten för klubben att vinna sin första ligatitel sedan säsongen 11/12.

RB Leipzig har ju i och med den sena segern förra ligaomgången mot Werder Bremen i princip löst Champions League-platsen. Däremot skulle poäng i München garantera CL-spel nästa säsong.

Annons

Imorgon måste Dortmund göra jobbet mot Augsburg om man vill ha en chans att vinna titeln. Ett Dortmund som verkligen har hittat formen igen och där spelare som har underpresterat en längre period nu visar framfötterna. Såsom:

  • Donyell Malen (8 mål och 5 assust senaste 8 ligamatcherna)
  • Karim Adeyemi (3 mål och 3 assist senaste 6 ligamatcherna)

Dessutom har anfallaren Sébastien Haller visat på en magisk poängskörd de senaste 3 ligamatcherna – 3 mål och 4 assist. Han bjöd bland annat på denna fina pärla förra ligaomgången när Dortmund vann med 5:2 mot Gladbach:

Helgens BL-meny kommer verkligen bjuda på en hel del dramatiska scener, frågan är om vi har något definitivt svar gällande botten och toppen när vi summerar denna omgång.

Annons

Publicerad 2023-05-20 08:56

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto