Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uttåget som ger mersmak

Keven Baders Blogg

Twitter: Keven_Bader

Threads: Keven.Bader

Knappa 48 timmar senare och en bitter eftersmak finns fortfarande kvar. Tysklands uttåg ur hemma-EM är extremt smärtsam. En förlust mot ett starkt Spanien är inget att skämmas över, men uttåget kom alldeles för tidigt.

KONTROVERSIELLA SITUATIONEN

Den engelska domaren, Anthony Taylor, hade en minst sagt svettig tillställning i fredags. Redan efter åtta minuter kunde Toni Kroos ha dragit på sig minst ett gult kort. Taylor vinkade dock av dessa händelser och satte därmed ribban högt för eventuella varningar, men varningar fick vi trots det verkligen bevittna. Det var dock inte det som var den stora snackisen. Det går inte att prata om matchen utan att benämna straffsituationen som uppstod i den 106e minuten. Situationen som hela fotbollsvärlden har tagit i mun och benat ut gång på gång. Jamal Musialas skott som blockas av Marc Cucurellas hand. Om man går igenom ”scen för scen” så ser man tydligt att det är hands. Sedan kan vissa diskutera att den är nära kroppen, men den där handen ”förstorar hans kropp” och stoppar därmed skottet mot mål som kunde ha resulterat i ett ledningsmål.

Annons

Att huvuddomaren inte ens VAR-granskar situationen är galenskap. Samtidigt bör det dock poängteras att det snackas om att Niclas Füllkrug ändå var offside i situationen innan. Så kan det ha varit, men om det var så, varför meddelar inte huvuddomaren Taylor detta. Hade han gjort det hade han tagit död på hela detta omdiskuterade domslut. Domarkåren gör det så svårt för sig själva. Nu lever den här ovissheten som är en plåga för de tyska spelarna och fansen. En plåga som de får leva med resten av livet.

Det hela känns som ett rån, men så är fotbollen ibland. Detta är den brutala råa sidan. Och i slutändan älskar vi fotbollen för sin helhet, så detta är något man helt enkelt får leva med.

AVSKEDEN

Fredagens match mot Spanien var Toni Kroos sista match som aktiv fotbollsspelare. Ett avsked som nog många, även han själv, hade önskat sig skulle sett annorlunda ut. Samtidigt blev detta väldigt symboliskt på något vis med tanke på att det var mot ”hans nya hemland” Spanien som han fick avsluta sin karriär.

Annons

Sammanlagt blev det 114 landskamper för Kroos i den tyska dressen, en bit från Lothar Matthäus 150, men Kroos är oavsett vad en av de största tyska spelarna genom tiderna. Lyssnar man på Kimmich efter matchen så är han den största:


”För mig är han obestridligen den största tyska spelaren vi har haft – det är också anmärkningsvärt vilken typ av kille och vilken typ av person han är. Toni är en förebild för oss alla i omklädningsrummet”

Det är dock inte bara Kroos som vi har sett för sista gången i DFB-tröjan. Det mesta pekar på att Thomas Müller, Ilkay Gündogan och Manuel Neuer inom kort kommer tacka för sig på denna scen. Müller sa i en intervju efter uttåget att detta förmodligen var den sista. Däremot var Gündogan och Neuer lite mer vaga i sina uttalande och menade på att de måste tänka på saken. En sak är dock säker och det är att de inte blir yngre. Skulle samtliga fyra sluta så tappar Tyskland sammanlagt 451 landskamper i ren rutin i spelartruppen. Det är inte lite. När det är officiellt kring dessa herrar så återkommer jag självfallet.

Annons

ÅTERFUNNEN KÄRLEK

Tyskland har som bekant haft ett par mörka landslagsår och trots att sommarens saga redan tog slut i kvartsfinalen så finns det en viss form av stolthet och positiva förväntningar hos de tyska fansen. Julian Nagelsmann har under sin korta tid som förbundskapten lyckats återvinna folkets kärlek genom att spela en fotboll som tilltalar. Spelarna kämpar ute på planen igen för sin tröja och gör det med heder och passion. Detta ska verkligen inte underskattas.

Detta var inte det slut på hemma-EM som de tyska fansen hade hoppats på, men det är början på ett nytt och spännande kapitel. Den inslagna vägen som Nagelsmann har påbörjat tillsammans med sitt manskap kommer bli väldigt intressant att följa och han har redan satt tydliga målsättningar som han delade med sig av under fredagens PK efter förlusten:

Annons

”Det tråkigaste är att ett hemma-EM förmodligen inte kommer att hända igen i min karriär. Det gör ont och det gör också ont att du måste vänta två år på att bli världsmästare”, (kort paus) ”Ni (journalisterna) gillar uttalandet, era ögon blir stora. Vad ska jag säga – att vi åker ut i gruppspelet- självklart vill vi bli världsmästare ….”

Publicerad 2024-07-07 08:31

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto