Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Lagerbäck kan inte nobba Farnerud - eller?

Lundhs blogg

Har alltid varit svag för Alexander Farnerud. Han hade en osvensk och ruggig teknik redan för många år sedan i Landskrona Bois.

Efter matcherna i Champions League mot Barcelona och Lyon är han plötsligt het och landslagsaktuell både här och där. Alla utom Mats Olsson i Expressen som vill se mer.

För egen del fattar jag inte Om Lagerbäck tvekar. Särskilt sett till skadeläget i EM-kvaltruppen.

Christian Wilhelmsson är nog borta. Fredrik Ljungberg och Niclas Alexandersson är ytterst osäkra. Kennedy Bakircioglü har bara gjort 19 minuter i cupen på sistone.

Där kommer en spelare som Alexander Farnerud in. Han kan spela på bägge kanterna och den offensivt drivne mittfältaren har en fin spelkänsla.

Annons

Erfarenhet från landslaget saknas men han har rutin. Som 17-åring gjorde han succé i allsvenskan 2002 och spelade 2,5 säsong.

Han har därefter varit utlandsproffs i 3,5 år och vunnit ligacupen för Strasbourg och i princip varit given. I Stuttgart gick det tyngre förra säsongen på grund av skador men det var också det tyska mästarlaget.

Att han har ett stort spel i sig visade han bland annat mot Lyon där han var klart vassare än Källström.
Visst, hans lag förlorade – men det var knappast Farneruds fel.

Publicerad 2007-11-01 19:08

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto