POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
10å

Nästan lika stort som om Lars Norén gått på mig

Fick en chock när jag läset dagens Dagens Nyheter. Tidningen tv-tungviktare Johan Croneman hyllar mig i sin avslutning under rubriken FÖR ÖVRIGT.

Om ni vill ta del av det så får ni gå in och läsa längst ner i tv-krönikan, och det var längesedan jag fick SÅ mycket beröm. Vilket värmer, och ja, jag erkänner: jag läser det lilla som skrivs om mig.

Vill däremot påpeka att det är kul att läsa vad tittarna tycker och undrar. Vilket visar att vi tar dem på allvar och en del har riktigt bra frågor och tankar.

Croneman är känd som en hårding som slaktar friskt. Han ger för örvigt TV4 en omgång i krönikan för att det är för mycket reklam och han fasar för sommarens EM.

Där är han lite snett på det – och kanske också i hyllningen av mig?? – för det är ju knappast TV4:s fel att Uefa (och i förlängningen länder, förbund och spelare) vill ha groteskt mycket betalt för tv-rättigheterna.

Fakta är ju att SVT inte är med i matchen längre utan det bara är kommersiella kanaler som kan köpa attraktiva rättigheter. De måste betalas på något sätt.

Det finns två varianter, antingen via reklam eller rena betalkanaler. Då vet jag vad jag föredrar, att av EM:s 31 matcher kan 27 ses av hela svenska folket i TV4. De resterande fyra som går samtidigt som andra matcher kan ses i TV4 Sport som nu fått ökad spridning.

Därför är det fel att rikta kritiken mot TV4. Beslutet att göra EM ultrakommersiellt är Uefa:s.

Croneman är även störd över att "det spridit sig en förnumstighet i sofforna. Ett gäng bessewissrar som vet exakt, hela tiden, vad som borede göras"

Vet ju att det finns en del tittare och tyckare som gärna tryckt in mig i den gruppen. Jag tuggar i mig det.
Och tills det vänder så njuter jag av Cronemans beröm. Faktum är att det är större än om Lars Norén sågat mig.

Publicerad 2008-05-15 kl 14:37

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå