Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
10å

Varför tar inte folk reda på fakta?

Alla i Schweiz som jobbar med EM talar om sändningskatastrofen som inte bara drabbade TV4 utan i princip varenda tv-kanal över världen.

Ingen talar här om att det är TV4:s fel.
Utan det är som tydligen inte kan sägas nog tydligt: Uefa drabbbades av tekniska problem och det slog ut sändningen och Uefa har bett om ursäkt.

Visst, ZDF sände tydligen vilket upprör några svenska tittare.
Ändå rasar de tyska tittarna mot tv-kanalen – och ZDF undersöker möjligheten att stämma Uefa.

Varför? Jo, för att man förvisso fixade en signal från ett schweiziskt tv-bolag och sedan lade annat ljud på. Problemet var bara att ljudet gick snabbare än bilden – och Kloses mål skreks ut innan inlägget ens hade slagits.

Jag kan inte fatta ilskan – tror någon att TV4 ville det här?
Varför tar inte folk reda på fakta först innan de kastar i väg mejl.

Ett skönt mejl från någon som fattar:

Tjena tjena!
Först och främst vill jag tacka för bra fotbollskrönika. En av de bättre i Sverige måste jag säga.
Men jag var just inne på Aftonbladet – tyvärr en vana som sitter i – och får läsa "TV4:s lögn!!" eller nåt i den stilen som huvudrubrik.
Artikeln handlar om att TV4 ska, enligt Aftonbladet, ha ljugit om att avbrotten skedde i hela Europa. Detta är tydligen en stor skandal (dvs "lögnen", inte avbrottet) och ska absolut sättas som förstarubrik – alltså före själva matchresultatet. Alltså – Aftonbladet är ett jäkla skämt även om jag sätter Expressen på förstaplatsen i en eventuell tävling för att kora Sveriges sämsta journalistik. Som respons på artikeln ser jag många arga svar, i stil med vad jag skriver nu. Avbrotten skedde i de flesta länder och man kan knappast beskylla TV4 för att försöka förklara avbrottet för sina tittare. Jag själv befinner mig i New York och satt på en bar med ett hundratal turkar och ett tjugotal tyskar. Kanalen som visade matchen var ESPN, dvs USA’s i särklass största sportkanal. EXAKT samma sak hände här som i Sverige. Matchen avbröts 2-3 ggr och vi missade två mål. ESPN sade exakt samma sak som TV4, dvs att avbrotten gällde globalt. Skälet var enligt ESPN ett åskväder som slagit ut samtliga tv-sändingar. Nu tvivlar jag på att amerikanska tidningar kommer sätta som huvudrubrik imorgon "ESPN’s lie!!!"… Aftonbladet måste helt klart skärpa sig i sina val av rubriker, journalism och val av journalister. Jag passar på att slänga in en till känga till svenska dagstidningar genom att säga att nivån på svenska språket är rakt igenom ett skämt. Jag hittar fler språk- och stavfel i Aftonbladet än vad jag gör i en fjärdeklassares uppsats. Så jag tycker den där skittidningen ska bry sig mer om sina egna problem än TV4’s avbrott – som i detta fall gällde i princip världen över.
Tack för mig.Geddan Westrell

Publicerad 2008-06-26 kl 13:25

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons