POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
11å

Jag var där första gången Ralf och Zlatan träffades

Hårda och rätt underhållande ord mellan Zlatan och Ralf Edström efter rysaren mot Ungern.
Jag hejar på bägge och tycker vi har för lite av den varan i svensk fotboll.

Alla är så förbannat rädda för att kritisera varandra.
Självklart ska även Zlatan ha rätt att hugga tillbaka mot kritik, och det var ganska kul sagt, och Ralf visade hyfsad humor han också.

Jag var med första gången Ralf och Zlatan träffades och då var det annan stämning mellan herrarna. Det var i mars 2001 i Moldaviens huvudstad Chisinau, inför en VM-kvalmatch.

Vi i presspacket (även Ralf Edström som jobbar för Radisporten) bodde på U21-landslagets hotell och dess stjärna var Malmö FF-spelaren som bara ett par dagar innan skrivit på för Ajax i den största affären i svensk klubbfotboll.

På något sätt blev det så att min dåvarande kollega Hans Linné – fotbollsjournalistikens Lemmy – förde ihop den förre storspelaren med den kommande för att skriva en story om det.

Vi höll till i något konstigt bakre rum på det slitna hotellet och det var ett rätt rörande möte, där de snackade med varandra och Zlatan var ganska blyg.

Allt avslutades med att Ralf fixade Zlatans autograf till något av sina barn. Minns att den nuvarande Inter-stjärnan hade lite svårt att få till det riktigt snyggt, och att vi alla garvade lite åt det.

Därefter har det hänt mycket mellan duon och det var Simon Bank som hann först och svara på min fråga efter landskampen: Vem skäller på Zlatan när han inte gör sitt jobb?

Strax efter 02.00 fick jag ett sms av Bladets stjärnkrönikör som svarade: Ralf.
Då kunde jag inte ana vilken Zirkus som redan snurrade.

Publicerad 2008-09-12 kl 15:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå