Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Jag var där första gången Ralf och Zlatan träffades

Lundhs blogg

Hårda och rätt underhållande ord mellan Zlatan och Ralf Edström efter rysaren mot Ungern.
Jag hejar på bägge och tycker vi har för lite av den varan i svensk fotboll.

Alla är så förbannat rädda för att kritisera varandra.
Självklart ska även Zlatan ha rätt att hugga tillbaka mot kritik, och det var ganska kul sagt, och Ralf visade hyfsad humor han också.

Jag var med första gången Ralf och Zlatan träffades och då var det annan stämning mellan herrarna. Det var i mars 2001 i Moldaviens huvudstad Chisinau, inför en VM-kvalmatch.

Vi i presspacket (även Ralf Edström som jobbar för Radisporten) bodde på U21-landslagets hotell och dess stjärna var Malmö FF-spelaren som bara ett par dagar innan skrivit på för Ajax i den största affären i svensk klubbfotboll.

Annons

På något sätt blev det så att min dåvarande kollega Hans Linné – fotbollsjournalistikens Lemmy – förde ihop den förre storspelaren med den kommande för att skriva en story om det.

Vi höll till i något konstigt bakre rum på det slitna hotellet och det var ett rätt rörande möte, där de snackade med varandra och Zlatan var ganska blyg.

Allt avslutades med att Ralf fixade Zlatans autograf till något av sina barn. Minns att den nuvarande Inter-stjärnan hade lite svårt att få till det riktigt snyggt, och att vi alla garvade lite åt det.

Därefter har det hänt mycket mellan duon och det var Simon Bank som hann först och svara på min fråga efter landskampen: Vem skäller på Zlatan när han inte gör sitt jobb?

Annons

Strax efter 02.00 fick jag ett sms av Bladets stjärnkrönikör som svarade: Ralf.
Då kunde jag inte ana vilken Zirkus som redan snurrade.

Publicerad 2008-09-12 15:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto