Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Stor humor när Ranelid anser sig värd mer än Ljungberg

Lundhs blogg

I dagens Expressen drar författaren Björn Ranelid – som spelat för MFF, TFF och HIF – en lans och rider till angrepp mot att en spelare som Fredrik Ljungberg tjänar mer än författare Ranelid.

Ska villigt erkänna att jag aldrig läst en rad av Ranelid, och det är säkert en brist men andra författare har prioriterats genom åren, och jag vill därför inte bedöma vad han är värd i kronor och ören.

Jag kan bara konstatera att både Ranelid och Ljungberg är värda beundran sett till att de faktiskt gett sig ut på två tuffa marknader och blivit rikligt belönade när de lyckats – Ranelid har ju ett fett hus i Kivik och rattar en Jaugar.

Att sedan Ljungberg drar in betydligt mer än Ranelid hänger ihop med att fotboll är en större marknad internationellt sett och att Ranelids böcker inte nått tillräcklig framgång utomlands som exempelvis Henning Mankell och Astrid Lindgren.

Annons

Trots allt är det läsare och åskådare som avgör om det finns ett värde i det man utför.
Tänk i stället på Ljungbergs polare från tiden i HBK som slitit lika mycket som han – men aldrig nått ända fram. Nu kanske de kombinerar fotboll med vanliga kneg.

Björn Ranelid nämner själv Harry Potter i debattartikeln och att skolpojken är en av världens mest kända personer som inte finns men skapats av en författare. Vilket naturligtvis är rätt.
Men då borde Ranelid tänkt hela vägen ut och insett att just Potter visar att han tänkt fel och att han kanske borde ha fimpat debattartikeln.

Potters skapare JK Rowling drog bara under 2007 in närmare två miljarder kronor. Enligt de uppgifter som finns har Rowling en förmögenhet på över sju miljarder kronor.
Få sportprofiler är i närheten.

Annons

Varje sekund tjänar Rowling ytterligare 70 spänn – och mer kommer i och med att det ska göras ytterligare filmer. Dessutom kommer böckerna att leva vidare.
Sett i det perspektivet ligger till och med David Beckham i lä.

Publicerad 2008-10-28 11:21

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto