POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
11å

Tvära kast mellan Ranelid och Hammar

Har varit ett spännande tv-dygn. Först var det Ekwall, Laul och Gatu mot Lagerbäck, Tregaro och Sjöberg i en parodisk debatt hos Janne Josefsson.

Varför flyger man dit en massa människor som sedan inte får chansen att utveckla sina tankar? Jag blev inte klokare.
Absolut inte – för jag ville ha mer. Men jag fick några garv.

I går kväll fick jag själv chansen i Kvällsöppet och mötte Björn Ranelid i snacket om att han är värd mer än Fredrik Ljungberg.

Ja, det är svårt att sammanfatta den debatten, för det var en herre som knappast höll en rak linje i snacket.
Från "Jag är värd mer än Ljungberg" till att plöstligt säga "Jag är helt ointressant i sammanhanget".

Får höra av en kollega som läst på MFF:s forum på Svenskafans.com att jag skulle få stora journalistpriset för att jag inte slog honom på käften.
Men en sak har jag lärt mig, kan inte slå på mindre bemedlade…

Här är en av många reaktioner efter debatten med Björn Ranelid. Från Ludvig F:

Hejsan!
Det var nog en av de mest märkligaste debatterna jag har sett. Jag sitter och fortfarande och undrar var Björn Ranelid ville ha sagt i programmet. Ni började från utgångspunkten hur marknaden ser ut. Sen svävar han ut flertalet gånger över till andra ämne. han försöker vinna sympati genom att nämna krig och läkare i läge då han märker att han är illa ute. Det är ju en ganska stor självklarhet. Jag tycker han gör bort sig fullständigt. Jag har svårt att förstå att en sådan stor författare som han själv beskriver sig själv, inte kan ha mer känsla för debatter. hans girighet att ha rätt och visa hur bra han är överger han aldrig, utan han försöker in i det sista framhäva sig själv.

Det var en mycket bra debatt utifrån din sida Olof. Med tanke på den senaste tidens skriverier om sportjournalister så visar du ett samhälleligt ansvar som många (exempelvis de i Debatt i SVT) anser att dagens sportjournalister inte har. Som sportintresserad tvivlar jag en hel del på trovärdigheten hos sportjournalisterna. Men det är skönt att någon gång att ändra sin uppfattning istället för att följa sin stolthet in i det sista, som exempelvis Herr Ranelid.

Här är en till, denna från Wajne:

För övrigt; skönt att Ranelid inte vill framhäva sig själv. Helt ointresserad av air-time och sin egen person. Ödmjukheten och anspråkslösheten personifierad, som vanligt. En fin insats av denne blygsamme man, att försöka kapa åt sig 90% av debatt-tiden till att med en massa tidsödande och kringelikrokiga bildliga formuleringar – som mest hindrade honom att komma till saken inom rimlig tidsrymd – rada upp sina egna insatser på en massa icke om-frågade områden. För att sedan halvskrikande och storsint avrunda det med att han är helt oväsentlig. My kind of guy.

Sedan föjdes det av Ekwall vs Lundh i morse med Filip Hammar. Otroligt kul program om du frågar mig, även om Ekwall var missnöjd med att jag och Hammar bröt hans dragna linjer.

Missa inte det 18.25 i kväll på TV4 Sport eller på fotbollskanalen.se.

Därefter var det lunch och presentation av de nominerade till Stora Journalistpriset i en flådig kåk långt ut på Djurgården. Och nej, det blev inget pris till fotbollskanalen.se i år heller…
De herrarna och damerna läser uppenbarligen inte MFF:s forum.

Publicerad 2008-10-30 kl 14:01

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto