Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
10å

Logiskt att Jingblad får gå

Redan nerflyttade IFK Norrköping skickar sportchefen/tränaren Mats Jingblad efter fiaskot i år.
Helt logiskt beslut. Jinglad har inte räckt till.

Det är den förre HBK-spelaren som värvat alla de spelare som under säsongen inte kunnat leva upp till kraven i allsvenskan.
Dessutom var han med om att plocka in Sören Cratz som assistent som ledde till tokigheter.

Mats Jingblad bär alltså ansvaret. Men kontinuiteten då?
Ja, det är klart att man ska tänka på den, men då måste klubben vara övertygad om att Jingblad är rätt person.

Jag tror att IFK valt rätt här – för historiskt sett väljer Jingblad hellre att värva än att bygga från grunden och det funkar inte. Sett till resurserna i Norrköping kan jag inte säga att han lyckats. Absolut inte.

Visst, till slut tryckte han upp klubben i allsvenskan men sett till vad Jingblad hade att disponera borde han klarat av det redan första året som ansvarig.

Det senaste året har varit turbulent och Jingblad kom för sent ur startblocken efter segerfesten förra hösten och egentligen har ingen av hans värvningar lyckats.

Kevin Amuneke, Felix Magro, Russell Mwafulirwa, Marcin Burkhardt och Imad Khalili har alla floppat – och finansiärerna som pröjsat för köpen är inte nöjda, enligt vad jag hör.

Inte konstigt att alla spelare i truppen är till salu i det här läget.
Rädda vad som räddas kan.

Därför är det också givet att man tittar på en ny lösning med en ny huvudtränare, och sedan måste man hitta en organisation för hur man ska värva spelare på bästa sätt och för att peka ut i vilken riktning man ska gå.

För det är inget snack att IFK Norrköping har förutsättningar på de flesta områden (finansiellt, publikt, intressemässigt, storlek på staden, talangtillväxt) som gör att man borde vara ett allsvenskt topplag – och det år efter år.

IFK skriver att man just nu rekryterar en ny huvudtränare och det man behöver är en Tom Prahl eller en Nanne Bergstrand om vi tittar i Sverige. Någon som kan ge hela föreningen en röd tråd att följa.

Bara hoppas att IFK lyckas, det vore bra för svensk fotboll.

Publicerad 2008-10-31 kl 13:01

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons