Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vilken "kompispass" till hjältarna från VM -74

Lundhs blogg

Är på besök i Skåne och jag sprang på Claes Cronqvist i morse och vi snackade en hel del fotboll. För er som inte kan er historia så spelade han i Landskrona, Djurgården och landslaget, bland annat med i VM-trupperna 1970 och 1974.

Han var en rå djävel och är allsvenskans mest utvisade spelare genom tiderna ihop med Mats Rubarth. Har alltid varit svag för hans spelartyp, och sådana behövs också.
Bäst är att man brukade få höra (tänk er nu tung skånska) "att han springer som en kärring men sparkar som en hel karl."

Vi kom in på Fotbollsgalan och med tanke på att laget som tog Sverige till en femteplats i VM 1974 är inbjudet till på måndag så räknade jag med honom i Globen.
Då berättade han att 74-gänget vare sig får resa eller uppehälle och han var inte sugen på att lägga två semesterdagar samt flyg och hotell på att komma upp.

Annons

Förbundet bjuder däremot 58-gänget och fruar på resa och uppehälle. Officiellt är det för att hjältarna från 1958 är med i TV-sändningen – och det är ju självklart att de ska ha allt slantat.

Fast förbundet har ju gått ut med att landslagen från VM 1958, 1974 och 1994 är inbjudna och då borde alla ha samma.
Det är ju inte så att man slår på trumman att VM-laget från 1990 är bjudet till Fotbollsgalan.

Annars hade det varit en annan grej. Förbundet har tillräckligt med stålar för att bjuda även gänget från 1974 till Globen, och kanske även deras partners och fruar.

Jag har sagt det många gånger: Sverige är uselt på att ta hand om sina gamla hjältar.
Det visar sig gång på gång – och det är konstigt att vi inte lär oss.

Annons

Vem får inte rysningar när man ser Ralf Edströms tunga volleyskott? Eller firma Sandberg och Edström mot Uruguay? Eller Ronnie Hellströms parader?
Väl värt en flygresa och hotellnatt för ett 20-tal gubbar – förbundet har ju sponsorer i de branscherna.

Publicerad 2008-11-14 12:29

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto