Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Svennis snackade även utan Jan Helin

Lundhs blogg

Aftonbladet behövde inte ens skicka sin chefredaktör /hovreporter Jan Helin till Oakland. Sven-Göran Eriksson bjöd till ändå.
Han svarade på allt och det var lite kul, även om han också högg på svenska kvällstidningar.

Får klappa mig själv på ryggen för det var jag som tjatade på Mexikos svenske förbundskapten om att ställa upp för svenska medier.
Jag släppte inte honom på San Franciscos flygplats – kolla bilden ovan – och fick ett ja till slut.

I dag fick jag även uppbackning av Hasse Backe, som dock inte gillar rollen som mellanhand. Inte så att jag kan klandra honom.
Det är ett jädra schakrande.

Värsta var att det nästan såg ut som som jag och Soffan skulle bli brända på Svennis. Vi skulle ju hinna spela in Fotbollskanalen On Tour uppe vid vårt hotell.

Annons

En rysarförmiddag som vi inledde på Mexikos hotell vid 08.00 och direkt blev utkastade av en säkerhetsvakt.
Vi skulle intervjua Backe som dock försovit sig. Han kom ner till slut efter att mitt sms-regn väckt honom och det löste sig.

Då fick vi klart för oss att Svennis sagt att han skulle ställa upp på en intervju, men att det knappast skulle bli så tidigt.
De hade kommit fram efter midnatt och sen käkat – vi snackar kontinentalt.

Då insåg vi att On Tour-programmet skulle bandas och fick köra en mil tillbaka till vårt hotell och spela in programmet med Mattias Bjärsmyr och Roland Andersson.

I slutet av inspelningen började det regna in sms från Backe om att Svennis var på väg ner till lobbyn och där satt ju Getingen, Bladet och TT och bara suktade.

Annons

Direkt efter slutbilden kastade jag mig till bilen och plockade upp Soffan i farten och körde sedan med livet som insats på motorvägen.
Vi lämnade bilen på en busshållplats lagom kryddad med stöldbegärligt gods i en av USA:s mest kriminella städer och bara tokrusade in på hotellet.

Efter Svennis-sittningen, som vi hann med till slut, så förväntade vi oss att bilen antingen blivit uppbruten och tömd, bortbogserad eller både och.

Vi klarade oss och kunde till och med stanna framför matcharenan McAfee Colisuem och spela in en liten rapport att lägga in i Svennis-köret.
Pust, stön och oj vad kul det är när det händer något.

Lägg till att Leeds krossade Southend med 2-0 hemma på härliga fortress Elland Road och att we’re marching on together mot Champions League igen.

Annons

I kväll bjuder för övrigt influgne Lars-Åke Lagrell på mutmiddag och det är nästan full uppslutning. Pontus Kåmark och Jesper Hussfelt är de enda som hoppar, de ska istället träffa den gamle landslagsbackens kompisar i Oakland.

Vi andra hakar på och jag ska ta det dyraste…men det blir nog inte så farligt, jag inser att i Oakland finns inget Nobu. En japansk superkrog där det inte går att klara sig under ett gäng tusenlappar per man.

Fick nämligen höra om landslagets middag på den lyxkrogen efter VM 2002.
Kreditkortet som Lasse Richt använde då ligger forfarande i frysfacket och den notan är väl dold…

Gissar dock inte att förbundet bokför på samma sätt som på 1980-talet. Jag vet hur en hög landslagsledare bjöd två sportjournalister (prisbelönta!) på limo, skumpa och lättklädda och kanske mindre galanta damer efter en VM-kvalseger på bortaplan.

Annons

Kostnaden för firandet tog förbundet – och på kvittot stod telefoni…ja, ja, det är preskriberat nu.
Vilka det var? Gissa på – om någon gissar rätt blir det något kul i pris.

Publicerad 2009-01-28 00:11

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto