Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tur att vi (och Zlatan) får en retur efter detta antiklimax

Lundhs blogg

Okej, det var ingen dålig fotbollsmatch mellan Inter och Manchester United i Champions Leagues åttondel, men som så ofta kunde inte spelarna leva upp till hajpen.
Fullt förståeligt och mänskligt.

Zlatan Ibrahimovic glimtade till några gånger och var den som ofta såg till Inter skapade något framåt, men han frälste knappast Inter.
Han saknade en del hjälp men hans gester är ingen vinnare.

Ofta hamnar han för långt i från avgörande lägen och när det kommer inlägg så är han inte i boxen utan en bra bit där i från.
Okej för att han stod för en del snygga överhoppningar, skarvar och passningar – men det krävs mer.

Om Zlatan nu stod i centrum inför den här matchen och sa att han ville visa att han är den bäste så känns det inte som om han lyckades.
Men svensken har en match till på sig…i Manchester om dryga två veckor.

Annons

I första halvlek i Milano var svensken klart överglänst av rivalen Cristiano Ronaldo som hade ett gäng chanser, och även kunde avgjort med sin tunga frispark i matchens sista sekund då Julio Cesar fick skottet i bröstet.

Rättvist med oavgjort och 0-0 var ganska logiskt även om det fanns chanser. För det kändes som ett antiklimax att det inte blev några mål, det hade kunnat lyfta matchen.

Ändå satsade tränarna Mourinho och Ferguson offensivt på slutet med sina byten: Cruz och Balotelli in för Inter och Rooney för United.
Det gav inget resultat.

Bästa är att åttondelen fortfarande är öppen även om United i det närmaste har fått ner Inter i partät, om ni nu kan brottning.
Fast det betyder inte att platsen i kvartsfinalen är given.

Annons

Jag längtar till returen på samma sätt som jag ville se den första matchen.
Kan knappt vänta på Old Trafford och draget kring United-Inter.

*****

Barcelona är allt lite skakat. Fast 1-1 borta mot Lyon är en bra bas att stå på.
Kim Källström fick speltid i ett känsligt läge, men bänken från start är också en signal.

*****

Arsenal skaffade sig 1-0 mot Roma, men borde kanske haft ett större försprång före returen i Rom. Det är inte lika säkert som förr i tiden då fansen med trygg förvissning kunde stämma upp i "One-nil to the Arsenal…"
Men det kan räcka.

*****

Ni som mejlat och tipsat om sätt att se åttondelen på, tack, och det blev till slut en kombination av illegala sajter och Viasat efter att jag hittat tillräckligt stark uppkoppling på The Lodge – för övrigt ett kanonställe.

Annons

Anledningen till att det blev en del illegala sajter var att det tog över en halvtimme att komma in på ViasatOnDemand och tolv sekunder för att se ESPN:s sändning på en obsky sajt.

Bara att inse: ska vi på tv-bolagen kunna ta upp kampen med de illegala sajterna måste tekniken funka betydligt bättre.
Först en bit in i andra kom jag in på Viasat.

Okej, jag fattar att många vill se matchen – men om strategin nu är att få fart på Viasat Fotboll så är det inte så lyckat att kapaciteten är för dålig.

Publicerad 2009-02-24 23:06

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto