Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

En bombmatta av Zlatan-citat

Ibland har man tumme med skofabrikanterna, ibland inte. Sådant är journalistlivet i fotbollsbranschen.
Alla medieföretag tillber skogudarna.

Nu är det Expressen (som även hade Nike-Ronaldo) och en del andra som måste marknadsföra skor och samtidigt får en del citat av Zlatan Ibrahimovic.

Här är den riktiga Nike:

[youtubeplay id=”S8NkDoMIEbM” size=”large”]

Om det är rätt eller fel med den typen av styrda intervjuer lämnar jag åt andra att yla om, sådan är tillvaron och det är inget nytt. TV4 gör det, Bladet gör det, ja, jag vet knappt några som inte gör det.

Tror ju exempelvis inte SVT kört Beckhams fotbollsskolan utan kontakt via skonasare eller engelsmannens akademi. Eller tror ni Zlatan ställde upp för Svenskafans.com bara för att han gillar att göra high-five med David Fjäll? Nej, just det.

Om det nu är enda vägen så är det viktiga att man är öppen med om hur det går till när man får intervjuerna. Att det är skonasare som riggat det hela – och sedan att man får ställa alla frågor.

Det är ju värre med överenskommelser där läsarna inte känner till varför Totti hamnar på omslaget av en tidning just för att skoföretaget haft det som krav för att släppa till en intervju, eller om man blir stoppad från att ställa vissa frågor.

Ett tag kunde man inte läsa en intervju med en stjärna i Four-Four-Two utan att de första styckena handlade om allt som journalisten inte fick fråga om. Ofta kunde man sluta läsa där för allt intressant var blockat.

Zlatans olika citat är ju fina och han bjuder på en mäng om Balotelli, Mourinho domardiskussioner, långa bollar, chanserna mot United, att han alltid vill spela och att engelsmännen inte gillar honom.

Fast det här citatet är lite löjligt:

"Jag är överens med Mourinho: det är inte alltid det bästa laget som vinner Champions League. Men det är alltid det bästa laget som vinner ligan. Serien är lång och hård medan utslagsspelet i Champions är två matcher som du antingen vinner eller förlorar."

Men jag gillar att Zlatan säger sig uppskatta att bli utskälld av Mourinho.
Då hade han ju passat perfekt i England, precis som han säger.

Zlatans passning till Ronaldo: där svensken undrar om alla som spelar i England kan spela i Italien får vi ta för vad det är; lite klassiskt tuppfäktande.
Klart som f*n att Ronaldo ägt i serie A.

Publicerad 2009-03-04 kl 15:29

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons