Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Tur att Jon Jönsson inte spelar i Portugal - för Larsson är taggad

OM DU ÄR UNDER 18 ÅR FÅR DU INTE LÄSA MER I DETTA INLÄGG. VI MÅSTE TA ANSVAR.

Henrik Larsson sa i dag i den mixade zonen det vi alla vet: allt är tillåtet i jakten på en vinst.
På mina frågor om Ronaldos takter att alltid tänja på gränsen gjorde Larsson klart för att det blir samma från Sveriges sida.

Bådar gott, på den här nivån är det tyvärr fulspel som gäller. Att det sedan är trist är en annan sak och faktiskt upp till domare och förbund att stävja.

Och alla ni som inte minns, Larsson har en ruggig högerkrok och Jon Jönsson ska vara glad att han inte spelar på lördag. Se hur det gick senast:

[youtubeplay id=”DC5N5848EIQ” size=”large”]

Henrik Larsson brukar inte erkänna men Lasse Winklers klassiska intervju i Offside från 2000 då den dåvarande Celtic-anfallaren var rak och öppen är vad jag vill läsa.

För då får man reda på vad som händer ute på planen. Så här svarade Larsson i en intervju han flera gånger sagt att han ångrade:

Ibland går man in framför försvararen och drar i byxorna. Jag menar, får du tag i paketet då så drar du bara ännu hårdare. Det är allt ifrån… jag förstår att det här är roligt att läsa men jag måste ju tänka på att vara en förebild. Folk sitter och läser att jag gör det ena och det andra och så tolkar de det på fel sätt.

Men handlar det inte om att förstå hur fotbollen ser ut i dag?

– Jo. Det är ju hårt. Försvararna tvekar inte att sparka ner mig om de får en chans. Så jag måste ju tänka, om jag får en chans att… jag menar jag står nästan alltid med ryggen mot dem. Det är nästan alltid de som sparkar ner mig. Säg att du har en femti-femti boll. Ofta kommer du sent in men du går upp med dubbarna så att de får känna på det. Men förstå mig rätt, man går alltid på bollen men man skyddar sig själv samtidigt. Andra situationer kan vara att du vill gå ett visst håll men du känner att någon håller dig tillbaka i tröjan. Då tittar du efter var linjedomaren och domaren är sedan får du slå till. Då slår jag honom i magen eller på händerna för att komma loss.

Vill ni läsa hela den klassiska intervjun i Offside med Larsson så är det bara att klicka.

Publicerad 2009-03-24 kl 18:33

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons