Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Är det okej att göra som Labinot och Malmö?

Lundhs blogg

Labinot Harbuzi är polisanmäld för att ha hotat bloggaren Kaveh Kohshahi och riskerar åtminstone i teorin fängelse, troligare är väl böter.
Ändå är han uttagen i Malmös trupp mot Häcken. Okej eller inte?

Ja, det är ett knivigt läge, särskilt sett till att Malmö FF tyckte det var okej för Dusan Melicharák att spela vidare efter att han kört bil onykter – men stängde av målvakten från spel efter att han gjort fula gester till Gais-klacken.

Jag vet ju vilken grej jag hade stängt av en spelare för. Och det hade definitivt inte varit att Melicharák svarade mot oförskämda Gais-fans som verkligen förföljde honom.

Labinot Harbuzi har nu gått ut på Malmös hemsida och sagt: "Jag är ledsen för det inträffade" – men i andra medier har han sagt att hans version kommer fram.
En minst sagt rörig situation.

Annons

Självklart är det inte okej för Labinot Harbuzi att säga till någon: "Du får gärna ha dina åsikter men yttra dem inte för då kommer jag att krossa din skalle."
Det är väl bra att det prövas rättsligt.

Problemet är om han är skyldig eller ej. Om han är oskyldig vore det fel att stänga av honom från spel – men om Malmö vet att han gjort fel borde klubben markera och stänga av honom från spel under en tid.

Om Harbuzi nu får spela vidare och sedan blir dömd så måste klubben agera på något sätt för att markera att det han gjort är fel.
Böter eller avstängning och det måste kommuniceras.

Eurosport går nu hårt åt Malmö FF och kräver krafttag från alla: MFF, medier och fotbolls-Sverige.
Visst kan jag förstå poängen med det och instämmer i att det inte är okej att spelare kommer undan med det.

Annons

Samtidigt är det svårt för en bloggare och hans organisation att kräva stopp för kränkingar när Kaveh i sin blogg exempelvis skriver följande om en blogg/journalistrival: "Fuck off XXXX och medan du gör det kan du sticka och brinna och dra en runda förbi helvetet också."

Självklart är det en skillnad på det och ett hot av den typen som Harbuzi anklagas för att ha sagt. Samtidigt är den meningen ett tecken på den uppskruvning, det hat och det förakt som emellanåt jäser över på nätet – och som är förkastlig.

Tonläget blir tyvärr därefter och då är det plötsligt många som är delaktiga i den trista soppan med Malmö FF, en hotad bloggare och en spelare.
Bara en sak är klar: alla är förlorare.

Annons
Publicerad 2009-04-03 16:39

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto