POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
10å

Magister Prahl är en mästare

Trelleborg slog AIK efter Andreas Drugges räd och efterföljande skott. Mindre än 3000 såg en ny TFF-vinst på Vångavallen och då får de ändå se ett av Sveriges bästa lag.
Och nej, jag menar inte AIK.

Tom Prahl är onekligen en mästartränare. Tänk att han kan få den lilla klubben att mäta sig med de bästa. Räcker att kolla in förbundets ekonomiska sammanställning över de allsvenska klubbarna för att fatta hur stor Prahl är.

Tänk att Trelleborg i fjol hade minst intäkter av de allsvenska klubbarna. Till och med mindre än Ljungskile. Ändå lyfte Prahl upp laget till en tionde plats, och då var han ändå ny i klubben.

Visst, kostnaderna spelar roll och där låg TFF ett snäpp högre än Ljungskile och kan tacka finansmannen Rune Andersson för att det är möjligt för den lilla klubben.
Men det är långt bakom de flesta i allsvenskan.

Givetvis är det TFF:s spelare som gör en hel del av jobbet men jag är säker på att klubben inte gått så starkt utan Tom Prahl.
Tror även att spelarna hade hållit med mig om det.

Självklart är inte ekonomi allt, men det kan kompensera en hel del och borde ge effekt. Men inte alltid, ta bara att Sundsvall och Norrköping som åkte ur allsvenskan. Klubbar som ändå nästan hade dubbelt så höga kostnader som Trelleborg utan att lyckas.

Att Tom Prahl nu har slipat till Trelleborg än mer efter ett år och kunnat få dit lite fler spelare som passar hans modell är tydligt. Mitt tips är att TFF kommer vara med på den övre halvan.

Sedan är bara frågan hur länge Prahl kan hålla på i TFF? Klubbens ständiga underskott – när det kommer mindre än 3000 och kollar mot AIK blir det tufft – pröjsas av Rune Andersson och det återstår att se om det är för evigt. Knappast troligt.

Fast fram till dess är det bara att njuta av mäster Prahls lag. Eller av tränarprestation, snarare än spelet.
För TFF gör vad de flesta drömmer om; överpresterar rejält sett till resurserna och det tack vare en tränare som kan organisera lag som ingen annan.

AIK och en hel del andra klubbar har mycket att lära av Tom Prahl. Åtminstone om man vill vinna matcher och nå resultat.
För där är det få som slår honom på fingrarna.

Publicerad 2009-05-05 kl 23:47

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå