Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Glöm VM om vi inte slår danskjävlarna

Lundhs blogg

Danskjävlarna har släppt sin trupp till VM-kvalet mot Sverige 6 juni och Morten Olsen kör sitt dravel om att svenskarna inte slagit Danmark – det var ju ett fyllo som fixade det – och det är nog bara början av psykningarna.

Vi får ta avstamp i Ernst-Hugos klassiska attack:

[youtubeplay id=”YlTukY9fV9Y” size=”large”]

Räkna med hårda tag i tidningarna, både från spelare och journalister, för det har oerhört upphaussat senast och värst var utan tvekan den danska tabloiden BT som ljög hejvilt från svensklägret.

Själv ser jag fram emot det hela och allt smygstartar strax före 15-tiden i dag. Då är det Lars Lagerbäcks tur att plocka ut ett gäng spelare som ska gå in i ödesmatchen på Råsunda.

Annons

Om Sverige inte vinner den då tror jag att vi kan glömma alla tankar på Sydafrika. Svenskarna har redan tappat sex poäng och har tuffa bortamatcher kvar mot Ungern och Danmark.

Danska landslaget har bara tappat två pinnar, borta mot Ungern, och har förutom bortamötet mot Sverige även en resa till Albanien kvar.
Men man har kvar alla rivaler på hemmaplan – Portugal, Sverige och Ungern.

Kan bara inte se att Sverige har råd att tappa fler poäng. För även om svenskarna blir grupptvåa måste risken vara överhängande att Sverige blir sämsta tvåa och därmed inte får vara med i kvalspelet.

Värsta är att inte ens en seger kan lugna nerverna riktig. För i det läget kan det räcka med att Danmark klarar oavgjort hemma mot Sverige för att hålla avståndet.

Annons

Sverige har dessutom extremt svårt att göra mål, bara två stycken på fyra VM-kvalmatcher och bägge mot Ungern. Då var det Kim Källström och Samuel Holmén som hittade rätt, alltså inte anfallarna.

Just anfallarna är en huvudvärk för Lagerbäck. Förutom Zlatan Ibrahimovic är det bara Marcus Berg som visat lite målform på slutet. Varken Henrik Larsson, Johan Elmander eller Markus Rosenberg ser så särskilt heta ut framför målet, och då är jag rätt snäll.

Ändå kan jag inte se att Tobias Hysén får komma in och spela i landslaget. Han har skickat in nio bollar hittills och är i hysterisk form men i ett annat spelsystem än landslagets och det är inte Lagerbäcks stil att chansa.

Annons

Här är de spelare jag tror Lagerbäck presenterar på presskonferensen:

Målvakter: Andreas Isaksson, Eddie Gustafsson.

Backar: Mikael Nilsson, Olof Mellberg, Daniel Majstorovic, Adam Johansson, Petter Hansson, Andreas Granqvist, Behrang Safari.

Mittfältare/anfallare: Daniel Andersson, Rasmus Elm, Sebastian Larsson, Kim Källström, Samuel Holmén, Christian Wilhelmsson, Viktor Elm, Rasmus Lindgren, Johan Elmander, Marcus Berg, Henrik Larsson, Zlatan Ibrahimovic, Markus Rosenberg.

Om de är bra nog att slå Danmark? Självklart, det är ett bättre landslag men derbykaraktären kommer att bli avgörande, det är ingen vanlig match.

Hänger mer än vanligt på Zlatan Ibrahimovic – han måste göra det, och det är förbannat synd att Anders Svensson saknas. Sverige tappar i kreativitet utan honom.

Annons

Tror Lagerbäck tänker sig följande startelva: Isaksson – Nilsson, Mellberg, Majstorovic, A Johansson – Rasmus Elm, Källström, Andersson, Wilhelmsson – Ibrahimovic, Larsson.

*****

Göteborgs inledning mot Malmö var mäktig. Att det bara var 1-0 i paus var inte rättvist, känns som om IFK kunde göra som de ville.
Visst, MFF kom in i matchen efter det men det händer för lite framåt med Roland Nilssons‘ lag.
Imponerar inte. För lite spets. För lite vilja. Jag saknar en riktig anfallare, en som befinner sig i boxen när bollen når dit. Wilton Figureido skjuter verkligen på allt som rör sig och det är inte alltid optimalt.

*****

Elfsborg var tillbaka vid sitt vanliga 1-0. Men 1-0 är också en seger. Det är också tre poäng.

Annons

*****

Gefle lever med fyra raka segrar. Annat med AIK som nu börjat sladda och fick släppa just Gefle förbi sig i tabellen.

*****

Är det någon jag saknar i landslaget? Alltid Jonas Olsson.

*****

Min tre topptippade allsvenska lag rycker. Glädjande sett till tipset, eftersom man ofta får en hel del skit för tipsen.

*****

IFK kommer att sakna Pontus Wernbloom. Mycket.
Undrar hur det blir när Kalle Svensson ska ersätta Mattias Bjärmsyr? Det blir också en prövning för IFK att döma av rapporterna från Kamratgården.

*****

Helsingborg borde vunnit med 10-1 enligt min källa på Olympia. Henrik Larsson var helt ur slag i avsluten.
Inte bra inför Råsunda-köret.

Publicerad 2009-05-25 23:53

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto