Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tar Zlatan plats i Barcelona?

Lundhs blogg

Uppgifterna om att Inters president Massimo Moratti käkade middag med Barcelonas president Laporta i går kväll har satt fart på snackat om och Zlatan Ibrahimovic till FC Barcelona igen.

[youtubeplay id=”vW2gIcEClfU” size=”large”]

Det är inte särskilt svårt att räkna ut att Samuel Eto’o är en av de avgörande spelpjäserna. Hans kontrakt går ut om ett år och efter den säsongen han haft är det inte underligt att hans krav för att förlänga är groteska för Barcelona-ledningen.

Särskilt sett att Leo Messi ska vara den högst betalde i klubben. Baksidan av att ha så många och formstarka stjärnor i en klubb är att alla vill tjäna som den bäst betalde, och i Eto’os fall så vill han vara nummer ett.

Annons

Barcelona ser sig säkert efter en möjlighet att använda Eto’o för att skaffa sig en likartad stjärna i utbyte.
Då är Zlatan Ibrahimovic en bra möjlighet – för han i sin tur vill i väg.

Tror inte att Zlatan Ibrahimovic kommer att tjäna lika mycket som i Inter, men ganska nära och med lägre skatter och en aktivare bearbetning av sponsorer kan det bli bra klirr i kassan oavsett.

Viktigare för svensken är nog att komma till en ny klubb och få en ny utmaning. Dessutom till en klubb som kan vinna Champions League, och där det är en öppnare fotboll.

Kan inte annat än se att det blir en tuff omställning för Zlatan. Har lite svårt att för se honom gå rakt in i Barcelonas 4-3-3, det är ju mest i 4-4-2 som svensken dominerat. Tar han en plats?

Annons

Inget kan vara säkert i en sådan stor klubb och tålamodet är inte stort. Om Zlatan lämnar Inter kliver han ur sin comfort zone. Å andra sidan brukar Zlatan inte veja för sådant.

Och det är ju som Henrik Larsson sa som svar på min fråga om han förstod att Zlatan vill ut på nya jaktmarker:

"Det kan jag definitivt förstå, som du säger har han varit där länge och vunnit ligan och vunnit skytteligan. Klart att det finns en hunger i honom att vinna andra saker än att vinna bara just italienska ligan."

Visst kan jag förstå alla som klamrar sig fast vid den romantiska tanken att spelare ska stanna i samma klubb länge för att bli en ikon och det är ju så man vill ha det som suppporter.

Annons

Men den tiden är förbi vare sig man vill eller ej, och Zlatan gör rätt som söker en flytt och en ny utmaning.
Om jag hade fått välja hade jag sagt Real Madrid, men Barcelona blir bra det också.

Publicerad 2009-06-05 08:27

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto