Fyra mål, tre poäng - men inte mycket VM-hopp

Lundhs blogg

Undrar vad Lars Lagerbäck sa till spelarna i paus? Kopplade han in hårtorken? Jag hade gärna velat veta.
För det lossnade lite efter paus – och Sverige ryckte till 4-0.

Den första halvleken borde landslagets ledning göra allt för att sudda ur folks och fans medvetande.
Den var hemsk. Att Sverige ville ta revansch efter Danmark syntes inte.

Istället var det faktiskt Malta som borde tagit ledningen efter drygt tio minuter. Andreas Isaksson räddade två gånger och den tredje chansen skickades över det svenska målet.

Kim Källström gav Sverige ledningen efter att ha med stor vilja nickat in returen från Rasmus Elms ribbskott.
Men det var annars inte mycket som gick rätt i första halvlek.

Försvaret var mer än lovligt darrigt när det gång på gång blev farligt. Mot ett bättre landslag hade det slutat illa.
Och gå inte på myten om att det inte finns skitlandslag – Malta har 0-21 i VM-kvalet.

Efter paus var det ett annat Sverige som skapade mer och mer chanser, och att segern stannade vid retliga 4-0 – vid 5-0 hade man passerat Portugal i tabellen – handlade mer om marginaler.

Klart är att det var en annorlunda startelva som Lars Lagerbäck valde att skicka ut mot Malta. Och man kan väl säga att varken bröderna Elm eller Marcus Berg kom till sin rätt.

Viktigast var givetvis segern och därmed lever VM-hoppet.
Men det är mycket svagt hopp, knappt vid liv och ska landslaget slå Ungern och Danmark borta måste man höja sig många hundra procent.

Men det får vi ta efter semestern, fast Lars Lagerbäck får svårt att koppla av sett till de här matcherna i juni.
Han kommer älta en massa frågeställningar kring landslaget – för det finns fler sådana än svar.

Publicerad 2009-06-10 20:41