Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tommy Söderberg går igen

Lundhs blogg

För en del av oss i presspacket som följde Tommy Söderberg under hans tid som förbundskapten för A-landslaget 1998-2004 är det fascinerande att se hur han går igen under U21.

Inte att han är med på ett hörn och då och då tittar ut till oss i presspacket utan denna gång i formen av Jörgen Lennartsson.
U21-landslagets förbundskapten är lika vass som Söderberg på att lyfta alla runt om kring landslaget.

På presskonferenserna inför EM och efter premiären mot Vitryssland har Lennartsson hyllat de allsvenska tränarna upprepade gånger, och även det medicinska teamet och och en del andra runt om landslaget.

Både stort av en ledare, och även lite smart att få med sig fotfolket och de är viktiga i en turnering.
Tommy Söderberg körde den alltid, och han ville även ha över presspacket på sin sida, och i slutändan kunde man nästan tro att förbundskaptenen inte gjorde något, och framför allt inte bestämde något.

Annons

Det är ju garanterat inte så bakom kulisserna, där är både Lennartsson och Söderberg bestämda herrar med klara uppfattningar, men det är lite rörande att de vill lyfta fram de som inte får något rampljus alls i vanliga fall.

Även om jag ännu inte hört Lennartsson köra Söderbergs absoluta favorit och tacka Inger Bengtsson på kansliet som ju är den som förr i tiden bokade resorna åt landslaget.

Och jag vill gärna se Lennartsson gå lite bananas som Söderberg gör i detta klassiska inslag:

[youtubeplay id=”SzQxEtipl20″ size=”large”]

*****

Fascinerande att Uefa och Svenska fotbollsförbundet i går kväll gemensamt skickade ut en pressrelease över hur nöjda alla är med biljetterna och publiktillströmmingen.

Annons

Yeah, right. Det var annat ljud från de kring det svenska landslaget tidigare under gårdagen. Då var det rätt upprört.
Oavsett vems ansvar eller fel det är – det är ju skandalöst dåligt skött. Lika dåligt som streakern som fick springa fritt i 100 meter.

Tomma läktare är dåligt för alla kring turneringen och det måste åtgärdas. Det blir ju bara pinsamt annars.
Siffrorna kan inte rädda känslan av tomma läktare och inget tryck.

*****

Tror precis som Gustav Svensson på samma startelva som senast: Dahlin – Lustig, Bjärsmyr, Bengtsson, Johansson – Elm, Svensson, Wernbloom, Bajrami – Berg, Toivonen.

De flesta var med när Sverige klarade 1-1 mot italienarna i Trieste i ferbuari, en match som svenskarna skulle vunnit sett till den andra halvleken.

Annons

*****

Presspacket körde en intern match i Båstad och det köttades rejält.
Blev 1-1 i matcher och mitt lag vann överlägset över två matcher enligt Uefa-regler – men just det debatteras nu friskt:

De mörka krafternas lag
Jag, Daniel Kristoffersson, Mårthen Bergman, Joakim Österberg, Robert Laul, Marcus Leifby, Josefin Turesson och Marjan Svab.

De ljusa krafternas lag:
Simon Bank, Jenny Modin, Magnus Wennman, Peter Jihde, Patrik Ekwall, Axel Pershagen, Johan Orrenius, Expressen.

Kan inte säga att någon imponerade, möjligen Svab som läste spelet väldigt framgångsrikt.
I vårt lag visade Kristoffersson dålig moral och han tog inte jobbet hem. Han ska vara glad Wernbloom inte spelade i hans lag, eller Zlatan – då hade han haft backslick resten av livet.

Annons
Publicerad 2009-06-18 13:51

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto