Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

I min startelva: Labinot - i Lennartssons: Molins

Lundhs blogg

Ingen Pontus Wernbloom. Ingen Emir Bajrami.
Öppnar onekligen ett par rejäla hål i den svenska startelvan till semifinalen mot England.

För det är ingen tvekan om att Sverige hade ställt upp med samma startelva mot engelsmännen om nu inte Wernbloom och Bajrami blivit varnade.
Vem ska då ersätta den duon?

Till vänster kan jag inte se någon annan än Martin Olsson. Hans vassa inhopp, hans aggressivitet, hans driv och hans sug att visa både Sverige och England vad han kan talar för det.

Att de ska skifta ut Emil Johansson är helt uteslutet sett till hans defensiva insatser och därmed ska backlinjen vara klar.
Olsson blir en extra förstärkning mot James Milner.

Annons

Mittfältet är den svåra knuten för Lennartsson. Jag hade gått all in med Labinot Harbuzi för att få ett annorlunda och bollskickligt komplement till Gustav Svensson. Det hade inneburit bara ett skifte på mittfältet och man hade fått en spelare som kan straffa England.

Dessutom tror jag att man i det här läget ska göra så få rockader som möjligt i startelvan. Att flytta runt spelare och alltså göra fler än två förändringar kan skada än mer.

För egen del är jag övertygad om att Lennartsson har Harbuzi långt ner bland sina alternativ. Dels är han en spelare som tar för mycket risk och sedan vinner han för få dueller – och han är dessutom kort.

Annons

Tror faktiskt Andreas Landgren är före Harbuzi sett till att han är en mittfältare som är aggressiv och kan gå i djupled. Till hans nackdel talar lite spel i vår och att han är kort.

Istället så satsar nog Lennartsson på att flytta in Rasmus Elm och får på så sätt mer en spelare som han tror kan stå upp i mitten och vinna dueller, och dessutom har spelförståelse och kunnande nog att slå en del öppnande passningar.

Vilket öppnar på högerkanten och där finns flera alternativ men eftersom engelsmännen har sina vassaste offensiva krafter där är det Guillermo Molins som är hetaste alternativet. Han sliter och jobbar som få av de andra alternativen och är längre vilket är ett plus vid fasta situationer.

Annons

Här är min startelva: Dahlin – Lustig, Bjärsmyr, Bengtsson, Johansson – Elm, Harbuzi, Svensson, Olsson – Berg, Toivonen.

Här är Lennartssons startelva: Dahlin – Lustig, Bjärsmyr, Bengtsson, Johansson – Molins, Elm, Svensson, Olsson – Berg, Toivonen.

Publicerad 2009-06-25 17:54

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto