Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Är det Madsen eller Nilsson som leder laget?

Lundhs blogg

Förlitar mig nu till Sydsvenskan som rapporterar om det medlemsmöte som MFF-ledningen hade i går. Det visar sig att MFF i derbyt mot Helsingborg kommer att ändra spelsystem och gå över till 4-4-2.

Bakgrunden är att Bengt Madsen sagt till Roland Nilsson på bussen efter förlusten mot Örgryte att nu måste det till någon form av förändring. Följden blev att Nilsson sedan ringde upp Madsen och berättade att det blir 4-4-2.

Kanske är det vändningen för Malmö FF? Vi får väl se under hösten. Spelsystemet är säkert en del av MFF:s svaga resultat.
Att bara spela med en anfallare kräver oerhört mycket av laget, särskilt när man saknar en skarp avslutare eller mest låter honom sitta på bänken (Agon Mehmeti).

Annons

Men det mest udda för mig i det hela är att ordförande säger till tränaren om att det måste till någon form av förändring – och samtidigt säger sig ha förtroende för tränaren. Får inte ihop den ekvationen.

Frågan om Roland Nilssons framtid är komplicerad. Sett i perspektivet av kontinuitet är hans 21 månader i ledningen för Malmö FF inte särskilt lång tid. Tänk på att Sir Alex Ferguson tog tre och ett halvt år på sig att vinna en titel och många ville sparka honom.

Ur det perspektivet borde Roland Nilsson verkligen få mer tid. Problemet är bara att nu är svårt att se en uppåtgående trend för laget och dessutom är det tränarens nyförvärv som tar altt mer plats – och det går för dåligt för de flesta av dem: Halsti, Kruys, D Durmaz, Figureido, Åhman-Persson, D Larsson och Aubynn

Annons

Samtidigt ligger mycket av problemen i föreningen i organisationen. Tror exempelvis inte att en ordförande vare sig ska slakta spelare i pressen (Harbuzi) eller ligga på tränaren om förändringar.

Men det är inte upp till mig att bestämma, utan det är upp till medlemmarna. Malmö FF tillhör dem och är inget utan dem.
De avgör vem som ska leda föreningen.

Publicerad 2009-08-27 14:29

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto