Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Tony Gustavsson är ingen trollkarl

Hammarby skickar Tony Gustavsson. Istället är det Thom Åhlund som ska garantera att klubben är allsvensk även 2010.
Rätt val? Nja, Tony Gustavsson är tränare, inte trollkarl.

Hammarby hade en tunn trupp redan inför den allsvenska premiären och även om man förstärkt med Patrik Gerrbrand, Andreas Dahl, ett par brassar och rätt oprövade Vlado Zlojutro och Linus Hallenius så har ju tyngre pjäser som Charlie Davies och Lolo Chanko sålts.

Lägg till att Hammarby de senaste åren varit tvunget att sälja många skarpa spelare och inte haft flyt med storvärvningen Rami Shaaban så är det bara svårt att se hur klubben skulle kunna lyckas bättre.

Jag tippade Hammarby på en 12:e plats inför premiären och varnade för ett jobbigt år. Precis så har det blivit och att Tony Gustavsson får gå har lika mycket att göra med maktkampen där vd:n Michael Andersson vann.

Vd:n Andersson har inte stöttat upp Gustavsson direkt och har haft carte blanche att att styra klubben och ingen har gått emot. Bajens ordförande Janne Friedman vek ner sig på ett tidigt stadium i våras och fotbollschefen Lasse Eriksson blev helt utmanövrerad och därefter utskickad.

Inför säsongen fattade klubbens styrelse beslut om att målet var en plats topp fyra. Vilket bara det vittnar om att det brister i kunskap i den ledningen för Hammarby.
Och det är till stora delar den ledningen som kickar Gustavsson.

Självklart har Tony Gustavsson ett ansvar för att Hammarby sladdar, men det är svårt att set hur Thom Åhlund ska kunna lyfta laget sett till vad han har att jobba med.

Publicerad 2009-08-31 kl 12:10

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons