Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Så här vill jag lira mot Ungern

Lundhs blogg

– Det är inte Brasilien vi möter på lördag, säger Mikael Nilsson.
Det har han förbannat rätt i, men Ungern är bättre än de varit på många år och det är en laddad ödesmatch.

Ungarna har inte varit i VM sedan Mexiko 1986 och landets två VM-silver är länge, länge sedan. EM-historiken är inte mycket bättre eller färskare.
Men Erwin Koeman har fått fart på laget efter en knackig start, även om de tuffaste matcherna återstår: Sverige hemma, Danmark borta och Portugal både hemma och borta.

Sett i det perspektivet är Ungern är inget supertufft motstånd. Det handlar mer om vad Zlatan o Co kan prestera än vice versa. Lika svagt som tidigare i VM-kvalet, då kan man glömma Sydafrika.

Annons

För egen del vill jag se följande startelva i den svenska ödesmatchen: A Isaksson – M Nilsson, O Mellberg, D Majstorovic, B Safari – S Larsson, R Elm, A Svensson, K Källström – Z Ibrahimovic, M Berg.

Marcus Berg är given eftersom vi behöver mål och vi har ont om kantspelare, därför vill jag se Seb Larsson pumpa in inlägg.
Svensson kan täcka när Elm kliver fram och till vänster får vi Källströms offensivt starka vänsterfot.

Om Lagerbäck startar så? Återstår att se, men jag tror inte det. Mitt tips är att R Elm tar klivet ut till höger och Svensson o Källström tar de centrala platserna samt att Holmén kan få täcka till vänster. På topp får Elmander säkert spela.

Annons
Publicerad 2009-09-01 15:49

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto