Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Zlatans mål en boost inför VM-kvalet

Lundhs blogg

Zlatan Ibrahimovic kan det här med premiärer. Precis som i Inter och Juventus nätade han i ligadebuten för sin nya klubb. När matchen mot Sporting Gijón gick mot sitt slut kastade han sig fram och tryckte in en nick till 3-0.

Riktigt snyggt, men så har jag alltid varit svag för den typen av viljemål. Han gjorde en klart godkänd insats, men Zlatan har ju så mycket mer i sig än han fick fram i Barcelonas dräkt i ligadebuten.

Men jag säger som Pep Guardiola: Tid. Tid.
Zlatan måste få tid på sig att komma in i laget och han brände ju nästan hela försäsongen. Många stora spelare har haft svårt att komma in i spelsättet i Barcelona och det går ju åt rätt håll för svensken.

Zlatan sa ju själv efter matchen att han bara är uppe i 60-70 procent av sin möjliga form och då finns det ju en hel del att ta på.
Bara hoppas att han hittar några procent ytterligare till på lördag då Ungern väntar i Budapest.

Annons

Ur ett Barcelona-perspektiv är det givetvis synd att det är landskampsuppehåll nu så svensken inte kan drillas i sin nya miljö.
Zlatan Ibrahimovic landar i Stockholm i dag och tränar i morgon med landslaget. De andra drar i gång efter lunch i dag och siktet är inställt på Ungern på lördag och Malta nästa onsdag.

Är ganska säker på att målet mot Gijón även kommer Sverige till nytta. Gick att ta på lättnaden som Zlatan utstrålade efter att ha tryckt in bollen.
Den känslan tar han med sig till landslaget.

Bara hoppas att Mikael Nilsson såg matchen och studerade Dani Alves så att den svenske högerbacken ser hur man kan hitta in till Ibrahimovic.
Och sedan hänger det på att Lars Lagerbäck får den svenska superstjärnan att stanna i straffområdet och inte söka boll hela tiden…så ska det nog funka mot Ungern.

Annons
Publicerad 2009-09-01 08:44

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto