Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Efter alla turer i Ungern gick Kentaro med stålarna

Lundhs blogg

Ägarna till alla tv-rättigheter rörande svensk fotboll är ju schweiziska Kentaro, som för övrigt drog in 306 millar 2007 och 322 millar 2008 i sitt svenska bolag men ändå inte fick något över, och det leds av Philipp Grothe och Philippe Huber.

Den duon har ett härligt förflutet i Ungern och i ungersk fotboll och jag ville länge att man skulle göra ett grävande reportage om dem här i Budapest.
För att se lite hur det funkar, men det blev aldrig så.

För något år efter att de klivit in i Sverige var det en salig röra i det ungerska förbundet: svarta stålar, rättstvister, avsatt ordförande och generalsekreterare, tyskt ex-proffs i form av Lothar Mattheus som fick pengar vid sidan och nån porrkung på sidan.

Ja, nu när jag googlar lite om det hela visar det sig att Kentaro blev utkastat av det ungerska förbundet och Sport5 vann rätten att sälja tv-matcherna.
Det var idel hårda ord och en brutal maktkamp.

Annons

Men allt slutade med en rättsprocess som varade i några år och i december i fjol fick Hubert och Grothe loss tio miljoner i skadestånd.
Så de hade rätt hela vägen, eller så är det bara vassa på att skriva kontrakt? Take you pick.

Publicerad 2009-09-04 21:34

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto