Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Bäst när det gällde – VM-hoppet lever

BUDAPEST. De svenska damerna var sämst när det gällde.
Skillnad mot Zlatan o Co.
De var verkligen bäst när det gällde.

Ungrarna kände nog igen sig när Zlatan Ibrahimovic i matchens slutsekunder sprintade igenom på Rasmus Elms djupledsboll – skönt för mittfältaren efter hans fixat ungersk straff – för precis som 2005 dödade anfallaren VM-hoppet för hemmalaget.

Historien upprepade sig och det var otroliga scener på både planen och läktaren. Och Sveriges chanser att nå VM är fortfarande i livet.
Efter den dramatiska 2-1 segern i Budapest kan Lars Lagerbäck koppla bort respiratorn, för VM-hoppet slår nu för egen hand.

Att Portugal inte vann i Köpenhamn gör att tre svenska segrar nu räcker för att nå play-off mot en annan grupptvåa.
Nyckelmatchen blir i Parken i Köpenhamn i början på oktober för svenskarna slår Malta på onsdag och även Albanien hemma.

Sett till hur Lagerbäcks mannar genomförde matchen i Budapest kan det mycket väl bli vinst mot danskarna och en kamp om direktplatsen till VM i Sydafrika.

Bäst när det gäller är förvisso lite av en klyscha, men ganska ofta funkar sådana i idrottens värld, och att just Zlatan Ibrahimovic, som hade haft en av sina tamare landskamper, kunde sprinta igenom och skicka in segerbollen i samma mål som 2005 var ett ödets ironi.

Fast denna match borde Sverige avgjort långt tidigare, för så bra var svenskarna men det är skärpan framför mål som saknas.
Det kan vi dock strunta i nu, dags att dra mot Malta och plocka upp tre nya poäng och glädja oss att det blev 1-1 i Köpenhamn – förstaplatsen är inte körd.

Publicerad 2009-09-05 kl 21:58

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons