Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Klart Zlatan kan sluta i landslaget

Snart kanske det är färdigspelat för Zlatan Ibrahimovic i landslaget.
Så passa på att njut av några av hans landslagsmål – ihop med lite go musik, tyvärr inte Lady GaGa:

[youtubeplay id=”Yvn8v6zUqD0″ size=”large”]

Det var i min gamla kollega Christofer Brasks fina intervju från i våras som Zlatan Ibrahimovic öppnade för att det kan vara färdigspelat i landslaget inom en nära framtid. Bakrgunden är ju naturligtvis det flitiga matchandet i klubblagen och i Barcelona väntar två matcher i veckan.

Därför passade jag på att fråga Barcelona-stjärnan om den tanken på dagens presskonferens, eftersom Zlatan var i bättre svarsstöt än i Stockholm senast.
Svaret var: att han inte visste om han skulle spela vidare. Men att det är en diskussion som får dröja till efter VM, och där var Zlatan noga med ett lägga till: efter VM-slutspelet.

Wow, förstår att det går skälvningar genom folkhemmet efter en sådan tvekan, eller så är det bara vi rubrikmakare som tror det. Men någon reaktion blir det, särskilt sett till att han försatte halva landet i trans genom att på övertid magsupa in segerbollen i lördags.
Vad ska det bli av landslaget utan Zlatan Ibrahimovic?

Kan han verkligen lägga av? Skojar ni? Klart att han kan. En spelare som använt sin egen envishet att ta sig till toppen och sett en ära i att göra det via sin egen väg. Och gärna stuckigt ett krokigt fulfinger till alla som tvivlat.
Klart som f*n att han kan lägga landslagströjan på hyllan.

Varför då? Ja, det är väl fullt förståeligt att en spelare börjar fundera över lägga ner landslaget, särskilt sett till att Zlatan redan varit med om fyra stora mästerskap – utan riktig succé för Sverige – och han har fortfarande har chans på ett femte.

Dessutom är det ju så att landslaget knappast gått framåt under de senaste åren. Zlatan har säkert känt ett rätt tungt ok, att det hänger på honom. Det var han som stod för målen i senaste EM och det är han som räddar oss mot Ungern. Då hyllas givetvis han.

Däremot är det Zlatan som får kritiken när det inte funkar och målen uteblir och det blir respass och spelet krampar. Då vänds det och vrids på hur han varit.
Jag är en del av dem eftersom vi alla har höga förväntningar.

Kan inte någon övertala honom? Nja, skulle inte tro det. Det är ju inte så att vare sig Nike eller Barcelona – de som slantar honom – skulle deppa särskilt mycket. Zlatan är mycket större som fotbollsspelare i Champions League eller La Liga än vad han är i en blågul Umbro-dräkt.

Och när den dagen är kommen kan Zlatan säkert tycka att han gett landslaget och Sverige tillräckligt. Klackar, vådaskott, magsupar och en hel radda konstverk.
Han har ju dessutom lärt sig av Henrik Larsson att det går att lägga av och komma tillbaka många gånger om.

Publicerad 2009-09-08 kl 19:30

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons