Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Henrik Larsson på topp mot Danmark?

Lundhs blogg

På tisdag ska Lars Lagerbäck presentera truppen till ödeskvalet mot Danmark. Nu undrar jag hur förbundskaptenen resonerar? Räcker Henrik Larssons två mål mot AIK för en comeback även i blågult?

Landslagets kapten har ju inte spelat i landslaget sedan VM-kvalet mot Danmark i juni då han drabbades av en familjetragedi och åkte hem inför mötet med Malta. Sedan blev han skadad siste juli och är tillbaka först nu.

Läser nu att anfallaren själv säger efter AIK-segern att han inte snackat med förbundskaptenerna men att han är tillgänglig.
Lagerbäck och Roland Andersson är numera omöjliga att nå, så vad de tycker vet jag inte.

Grejen är ju att konkurrensen inte direkt är mördande bland de svenska landslagsanfallarna – och då är jag rätt snäll – enda undantaget är mannen i Barcelona som rakar in mål bäst han vill.

Annons

Jag kan bara gissa att Lagerbäck vänder sig mot Mecka/Uppsala/Rom/neråt – ta valfritt – några gånger om dagen för att be för att Zlatan Ibrahimovic ska vara okej i fotleden till mötet med danskjävlarna.

[youtubeplay id=”xBcJZ3″ size=”large”]

Ska då Henrik Larsson med? Ja, varför inte. Han är ju en inhoppare i rätt läge och det är tag till matcherna spelas.
Men jag ser honom inte som en startman.

Johan Elmander gled in ett mål i tisdags kväll och det var ju skönt för honom och med hans löpande är han nog given bredvid Ibrahimovic när dansken ska ner på knä.
Om det är hett och rätt? Nja, särskilt hett är det inte men det är hetast.

Annons

Marcus Berg har det jobbigt i Hamburger SV och får bistra betyg även om han spelat en del.
Ola Toivonen har stannat av i PSV. Inhopparen och allsvenske skytteligaledaren Tobias Hysén är ju redan borta efter sin skada mot Hammarby.

Sedan finns Markus Rosenberg som nu spelat 90 minuter totalt efter ett inhopp i helgen och start i cupmatchen mot St Pauli. Han är inte superhet heller.
Kanske tar han en plats i truppen, men det är nog max.

Problemet är att det inte ens finns några riktiga alternativ. Rade Prica är i så fall den som gått bäst nu när Daniel Nannskog haft en svagare säsong än tidigare och det är ingen i allsvenskan som klivit fram.

Henok Goitom undrar kanske en del, men han är skadad och sedan helt oprövad i landslaget – och det är inte likt Lagerbäck.
Förbundskaptenen gillar att ta de gamla vanliga, så bli inte förvånad om Larsson är med i truppen på tisdag.

Annons
Publicerad 2009-09-24 22:49

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto