Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hur många tv-apparater åkte ut i Solna?

Lundhs blogg

Klockan hade tickat några sekunder över de tre minuter som domaren Stefan Johannesson lagt till i det underhållande derbyt mellan IFK och Gais på Gamla Ullevi och det var 1-1.

I Solna-trakten satt nog alla AIK-fans och mös över att Lennart Johanssons pokal kommit än närmare att följa med Bojan Djordjic i spelarbussen ner till Göteborg 1 november – och redan klar för AIK.

Då försatte Stefan Selakovic de blåvita delarna av Göteborg i ett glädjerus när han nådde Jakob Johanssons nernickade inlägg och fixade segermålet.
Rättvist? Livet är inte rättvist.

Ändå imponerande att detta skadedrabbade IFK kunde resa sig mot ett vasst Gais – tänk om Benny Lennartsson varit med hela året – och att man matade på framåt trots att man hade svårt att utnyttja de skarpa lägen man skapade.

Annons

Överhuvudtaget ett fantastiskt derby med ett öppet, tempofyllt, passionerat och hårt spel som böljade från straffområde till straffområde.
Att läktarna var fyllda och livliga gjorde det till en njutning att följa matchen.

Förlösningen när Selakovic sedan petade bollen förbi Dime Jankulovski på överyid var smittande. Inser att man inte känner så om man har sympatierna i Gais, Elfsborg eller AIK, men som neutral är det häftigt att uppleva de scenerna.

AIK leder nu allsvenskan med en poäng och det är inget snack om att Göteborg har det tufft mot Malmö i nästa omgång när Solna-laget plockar en enkel trea hemma mot Gefle.
Ja, man kan vända och vrida på det – men jag tror inte det avgörs förrän 1 november.

Annons

Mitt tips just nu:
AIK: Gefle hemma – 3p, Hammarby Råsunda – 1p, Örebro hemma – 3p, Blåvitt borta – 0p
Blåvitt: Malmö borta – 1p, BP borta – 3p, Halmstad hemma – 3p, AIK hemma – 3p
Då vinner IFK med 60 poäng före AIK som stannar på 58 poäng.

Elfsborg då? Ja, jag trodde på att Borås-laget skulle kliva förbi AIK på slutet, men i och med 0-0 i söndags känns det inte lika aktuellt längre, för jag tror kanske inte man tar tolv poäng till.

Publicerad 2009-10-05 23:04

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto