POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
10å

Backe och Lennartsson är klockrent

Hans Backe ihop med Jörgen Lennartsson är en kombination som rymmer det bästa ur de världar förbundets big boss Lagrell vill hämta ersättarna till Lars Lagerbäck och Roland Andersson.

Hans-Jörgen bjuder på full koll på den svenska talangtillväxten och hur det funkar i det innersta av Råsunda-borgen tillsammans med en världsvan mediavänlighet med långvarig tränarerfarenhet från klubbar utsatta för tryck och bevakning.

Tror även den 57-årige tidigare AIK-spelaren, som bland annat tränat sig igenom alla 08-klubbar, Norge, Danmark, Österrike, Grekland, England och Mexiko kan funka bra ihop med den något fotbollsnördige 44-årige U21-kaptenen som är mer teoretisk än praktisk.

En prestigelös man som Jörgen Lennartsson har säkert inga problem att släppa själva huvudansvaret till Hans Backe som utan tvekan vore en bra ambassadör för svensk landslagsfotboll, och inte heller är så fast i den svenska modellen längre.

Visst, formellt är det styrelsen som ska göra detta jobb men ingen av dem har den erfarenhet som Lars-Åke Lagrell har när det gäller att rekrytera en ny förbundskapten.

Här är gänget som ska göra det:  Susanne Erlandsson, Bo Lundquist, Jörgen Eriksson, Kenneth Håkansson, Annelie Larsson och Gillis Persson. Sedan kommer även Lars Richt, som är fotbollschef på förbundet, vara delaktig i processen – men Lagrell kommer att hålla i det.

Publicerad 2009-10-11 kl 20:22

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå