POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
10å

Vem f*n ska man nu hålla på?

Inget Sverige i Sydafrika nästa sommar och det känns lite bistert när man sitter på ett halvsunkigt hotellrum i Köpenhamn och knackar på datorn. Utanför firar danskarna att de ska till VM nästa sommar.

Vi svenskar ska ingenstans. Zlatan o Co får dra på semester och för den inhemska fotbollen blir det ett tungt år med ett uppehåll på nästan två månader för VM-slutspelet.

Efter en tid med idel framgångsrika kval från 1998 – då det började med 2-1 hemma mot England – och framåt så slutar det i oktober 2009 med att danskjävlarna sänker oss på Parken med ett skott Isaksson borde tagit och vi hade två bortdömda mål.

Självklart kunde sviten inte fortsätta för evigt och vi som är födda på 1960-talet vet att det kan bli en lång vandring. Tänk att Sverige inte var med i ett enda mästerskap på tolv år efter VM 1978, och det skulle innebära att EM 2020 nästa gång.

Enda som hjälper mig att tänka bort det är att öronen susar efter att nästan 40 000 promillestinna och rödvita skapat en mäktig ljudkuliss som man egentligen ville slippa. Men vad är det med Zlatans sexualitet?

Nu är bara frågan: vem f*n ska man nu hålla på i VM? Danmark? Nej, det är inte mitt gäng. England? Nja, kanske, och då för Capello även om jag vet att den engelska pressen kommer att få mig att spy på deras självsäkerhet.  Brassarna? Nej. USA? Aldrig. Tyskland? Hahaha.

Spanien då? Ja, kanske. Det är ett landslag som spelar en grymt vacker fotboll. Fast jag vill egentligen ha en outsider som kan överraska och gå långt. Ett surrogat-Sverige som ingen tror på. Irland verkar perfekt – om man nu klarar att kvala in.

Eller vilket lag ska man hålla på i VM? Mejla mig förslag: olof.lundh@tv4.se

Publicerad 2009-10-11 kl 01:13

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå